Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Vidzemes slimnīcā darbu uzsāk Bērnu slimību nodaļas virsārste Ieva Roģe-Gurecka

SIA “Vidzemes slimnīca”

Šī gada oktobrī Vidzemes slimnīcā Bērnu slimību nodaļas virsārstes pienākumus sāka pildīt daktere Ieva Roģe-Gurecka. Daktere Vidzemes slimnīcā strādā jau kopš 2018. gada, kad darba attiecības uzsāka kā rezidents. Tagad jaunās ārstes pienākumu klāsts ir palielinājies un galvenā atbildība ir par mazo pacientu veselības stāvokļa uzlabošanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Daktere par profesijas izvēli bija pārliecināta jau vidusskolā, kad kā skolēns mācījās Liepājā. Jo interesants ir fakts, ka daktere ir kurzemniece, kura ilgus gadus ir nodzīvojusi Rīgā, bet savu tālāko profesionālo karjeru un dzīvi ir saistījusi ar Vidzemi. Bijušās virsārstes uzrunāta, Ieva piekrita jaunajiem izaicinājumiem un no rezidenta tagad ir kļuvusi par nodaļas virsārsti. Jaunā ārste pašlaik studē Rīgas Stradiņa universitātes Doktorantūras nodaļā, kā arī kopš 2022. gada ir Latvijas Pediatru asociācijas biedre.

Daktere uzskata, ka Vidzemes slimnīcā sniegtie pamata pakalpojumi ir tikpat profesionāli un kvalitatīvi kā nacionāla mēroga slimnīcās. Protams, ir jāuzmanās no rutīnas, kas nevar kavēt profesionālo izaugsmi. Pašizaugsmei ir jābūt par vadmotīvu gan darba procesos, gan personāla jaunu zināšanu apguvē. Viņas kā virsārstes mērķis ir atrast labākos risinājumus gan medicīnisko procesu norisē, kas notiek nodaļā, gan personāla sadarbībā, jo tikai tā ir iespējams panākt galveno – profesionālu pacientu aprūpi. Svarīgi ir spēt redzēt visu procesu kopumā – kā pacients ienāk nodaļā, kā notiek informācijas apmaiņa starp pacientu, viņa vecākiem un personālu, jo, tikai veidojot skaidru komunikāciju, ir iespējams nodrošināt kvalitatīvu ārstēšanu un vecāku līdzestību procesā, kā arī izvairīties no konflikta situācijām.

Otrs aspekts, ko dr. Roģe-Gurecka uzsver, ir neatsveramā ģimenes ārstu loma ārstniecības procesā. Vēl joprojām liela daļa pediatrisko pacientu vēršas vai tiek nogādāti slimnīcas Uzņemšanas nodaļā, kaut gan viņiem ir nepieciešama tikai primārā aprūpe, ko vajadzētu nodrošināt ģimenes ārstam. Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par nepieciešamību un iespējām bērnus ārstēt ārpus slimnīcas, tādējādi nodrošinot mazo pacientu iespēju ārstēties sev pazīstamā vidē, izvairoties no papildus manipulācijām. Daļa vecāku nav pārliecināti vai nav informēti par pamata pirmās palīdzības metodēm mājas apstākļos, tādējādi izvēloties bērnu nogādāt Uzņemšanas nodaļā. Lielisks resurss mazo pacientu vecākiem par dažādām neskaidrām situācijām ir kvalitatīvi un uzticami interneta materiāli, kas nodrošina plašu informāciju par akūtajiem jautājumiem. Tā, piemēram, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mājas lapā sadaļā Vesela pasaule ir atrodamas daudzas atbildes un skaidrojumi par to, kā rīkoties un ko darīt, ja bērns ir saslimis. Arī mēs Vidzemes slimnīcā plānojam ar laiku rīkot dažādas informatīvas nodarbības vecākiem, lai sniegtu atbildes uz dažādiem jautājumiem, kas skar bērna veselību. 50% no konsultācijas sastāda praktiskā ārstēšana, bet otrus 50% pacientu un viņu vecāku konsultēšana un izglītošana.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Vidzemes slimnīcu:

Vidzemes slimnīca ir ceturtā līmeņa daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kas nodrošina diennakts medicīnisko palīdzību un tās galvenie darbības veidi ir stacionārās un sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana. 74,07% Vidzemes slimnīcas kapitāla pieder Valmieras novada pašvaldībai, 25,03% – Valkas novada pašvaldībai un 0,9% – Rīgas Stradiņa universitātei. 2025. gadā apritēs 50 gadi kopš Vidzemes slimnīca pirmo reizi vēra durvis pacientiem Valmierā, Jumaras ielā 195.

AGNIJA UPĪTE, SIA “Vidzemes slimnīca”, Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş