Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas pagastā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

FOTO: Līga Orleana

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18.oktobra plkst. 6.30 līdz 21.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona pārvalde saņēma 21 izsaukumu – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet vēl divi izsaukumi bija maldinājumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sestdienas vakarā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam Valmierā, kurš bija iekritis garāžas remontbedrē. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no bedres izcēla un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Valmieras novada Kauguru pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kā arī Rīgas ielā Limbažos, kur arī bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Abos notikumos cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās.

Piektdienas vakarā dzēsts ugunsgrēks Cēsu novada Priekuļu pagastā, kur dega atkritumi 10 m2 platībā, kā arī Vāveru ielā Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamā mājā ēkas pirmajā stāvā virtuvē dega elektroinstalācija 0,01 m2 platībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Naktī uz sestdienu saņemts izsaukums arī uz Zirņu ielu Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā uz plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Madonas novada Ošupes pagastā, kur dega meža zemsedze 20 m2 platībā, Cēsu novada Zosēnu pagastā, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,01 m2 platībā, kā arī Dārza ielā Smiltenē, kur divstāvu dzīvojamā mājā pirmā stāva dzīvoklī nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija izveidojies piedūmojums. Līdzīgs izsaukums saņemts piektdienas vakarā uz Madonas novada Lazdonas pagastu, kur vienstāva tirdzniecības ēkā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija nepieciešama telpu vēdināšana.

Svētdien plkst. 17.06 saņemts izsaukums uz Valkas novada Valkas pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 100 m2 platībā un blakus piebūvēts šķūnis 20 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās vairāk kā 10 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 21.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plkst. 17.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Vārnu ielu Cēsīs, kur dega vienstāva dārza māja 9 m2 platībā. Plkst. 18.23 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 146 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 71 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Sandra Vējiņa, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş