Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

No amata atbrīvo Variņu pagasta pārvaldes vadītāju


Foto: Vineta Putniņa

Otrdien, 15. oktobrī, tika sasaukta Smiltenes novada pašvaldības domes ārkārtas sēde, kurā viens no izskatāmajiem jautājumiem bija par Variņu pagasta pārvaldes vadītāja Ulda Birkenšteina atbrīvošanu no amata.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sēdē klātesošie deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu Smiltenes novada pašvaldībai pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar Uldi Birkenšteinu. Variņu pagasta pārvaldnieces pienākumus turpinās pildīt Palsmanes pagasta pārvaldes vadītāja Tigna Podniece.

Šogad apritētu 34 gadi, kopš Uldis Birkenšteins vadīja Variņu pagastu. Lai arī darba tiesiskās attiecības tika izbeigtas pēc savstarpējas vienošanās, katalizators tam bija Variņos notikusī avārija.
FOTO: SANDRA PĒTERSONE

Policijas lēmuma vēl nav, lietā joprojām izmeklēšana

“Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka no 6. septembra Smiltenes novada Variņu pagasta pārvaldes vadītājs Uldis Birkenšteins bija atstādināts no darba pienākumu veikšanas saistībā ar ceļu satiksmes negadījumu, kas 5. septembra vakarpusē notika Variņos.

Smiltenes novada pašvaldībai piederošās automašīnas “Dacia” vadītājs pie nenoskaidrotiem apstākļiem nobrauca no ceļa braucamās daļas, kā rezultātā transportlīdzeklis apgāzās un tika bojāts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uldis Birkenšteins TV3 raidījumam “Degpunktā” noliedza, ka būtu bijis pie stūres, – tā esot bijusi viņa sieva. Savukārt kāds vīrietis, kurš neilgi pēc avārijas brauca garām negadījuma vietai, “Ziemeļlatvijai” stāstīja, ka pie avarējušās automašīnas redzējis tikai Uldi Birkenšteinu, bet viņa sieva atbraukusi tikai pēc kāda laiciņa.

Oficiāla apstiprinājuma tam, vai pie “Dacia” stūres bijis Uldis Birkenšteins, joprojām nav. “Administratīvajā procesā, kas tika uzsākts, šobrīd notiek izmeklēšana, un gala lēmums vēl nav pieņemts,” informē Zane Vaskāne, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste (Vidzemes reģiona pārvaldes jautājumos). Par notikušo Valsts policijā uzsākti pat divi administratīvā pārkāpuma procesi – gan par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, gan par notikuma vietas atstāšanu.

Smiltenes novada pašvaldība darba tiesiskās attiecības ar Uldi Birkenšteinu pārtraukusi, nesagaidot Valsts policijas lēmumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Lietvedība par transporta negadījumu joprojām ir procesā. Mums nav zināms, kad un kādā veidā tā rezultēsies, līdz ar to šobrīd ir neskaidrs jautājums, kāds būs zaudējumu tvērums. Lai nevilktu šo procesu garumā un mēs varētu kvalitatīvi pārvaldīt teritoriju, ir sagatavoti dokumenti darba attiecības izbeigt tā, lai pašvaldība neciestu zaudējumus. Ir sagatavota vienošanās par darba attiecību izbeigšanu un vienošanās par zaudējumu atlīdzināšanu,” domes ārkārtas sēdē skaidroja Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Evija Zurģe.

Pēc sēdes viņa “Ziemeļlatvijai” piebilda, ka zaudējumu apmērs vēl nav zināms.

“Tas atkarīgs no tā, kā šajā lietā viss beigsies un kāds būs policijas lēmums, – vai mums (pašvaldībai – redakcijas piezīme) būs KASKO apdrošināšanas atlīdzība vai nebūs,” norāda Evija Zurģe.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aiziet no darba īsi pirms pagastu pārvalžu apvienošanas

Uldis Birkenšteins domes ārkārtas sēdē nepiedalījās. Vēlāk tālruņa sarunā ar “Ziemeļlatviju” viņš uzsvēra, ka darba attiecības tiek izbeigtas atbilstoši darba likumdošanai uz savstarpējas vienošanās pamata.

Šogad apritētu 34 gadi, kopš Uldis Birkenšteins vada Variņu pagasta pašvaldību.

Sīkāk komentēt pašvaldības lēmumu par darba attiecību izbeigšanu viņš nevēlējās, vien norādīja, ka 17. oktobrī Smiltenes novada pašvaldības Finanšu un attīstības jautājumu komitejas sēdē tiek izskatīts jautājums par vairāku Smiltenes novada pagastu pārvalžu apvienošanu (reorganizāciju) un to vidū ir arī Variņu pagasta pārvalde. “Mēs vienojāmies ātrāk, un viss,” piebilda Uldis Birkenšteins.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ceturtdien, 17. oktobrī, komitejas sēdē bija iekļauti lēmuma projekti par astoņu Smiltenes novada pagastu pārvalžu reorganizācijas uzsākšanu, kā rezultātā tiktu izveidotas: Palsmanes un Variņu pagastu apvienības pārvalde, Gaujienas un Trapenes pagastu apvienības pārvalde, Grundzāles un Virešu pagastu apvienības pārvalde, Launkalnes apvienības pārvalde (reorganizāciju plānots veikt Brantu un Launkalnes pagastu apvienības pārvaldē un Drustu pagasta pārvaldē). Tāpat darba kārtībā bija lēmuma projekti par jauno apvienoto pārvalžu nolikuma un amatu vienību sarakstu apstiprināšanu. Gala vārds deputātiem jāpieņem domes sēdē 24. oktobrī, ja šie jautājumi tiks novirzīti izskatīšanai tajā. Plānots, ka jaunās apvienotās pārvaldes darbu uzsāktu 2025. gada 1. janvārī.

Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Evija Zurģe “Ziemeļlatvijai” skaidro, ka ir plānots apvienot salīdzinoši mazas pagastu pārvaldes iedzīvotāju skaita un apsaimniekojamās infrastruktūras ziņā. Katrai pagastu apvienībai būs tikai viens vadītājs, tas nozīmē, ka viens no divu apvienoto pagastu pārvaldniekiem zaudēs darbu.

“Vispirms tiks izvērtēti reorganizācijā iesaistīto pagastu pārvalžu esošie vadītāji. Ja no esošajiem atbilstošajiem pārvaldniekiem neviens nepiekritīs, tikai tad tiks rīkots ārējais konkurss. Pašvaldības pakalpojumi pēc reorganizācijas tāpat būs pieejami katrā no apvienības pagastiem, tikai pārvaldnieks uz vietas būs dažas reizes nedēļā. Veidojot jaunu štatu sarakstu, mainīsies arī tehnisko darbinieku amati un pienākumi, bet vairāk nosaukumu ziņā,” skaidro Evija Zurģe.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş