Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Laulību reģistrācija bez lieciniekiem rosina daudzus pārus slēgt laulības


Foto: pexels.com

Šogad no 1. jūlija stājās spēkā Tieslietu ministrijas izstrādātie grozījumi Civillikumā un saistītie grozījumi. Tie paredz, ka laulības noslēgšanai vairs nav nepieciešama liecinieku klātbūtne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Turpmāk līgavainis un līgava var brīvprātīgi pieaicināt vienu vai divus pilngadīgus lieciniekus laulības noslēgšanas brīdī. Taču liecinieku trūkums nav šķērslis laulības noslēgšanai.

Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Māra Zeltiņa secina, ka šie jaunie grozījumi daudzus pārus rosinājuši juridiski sakārtot savu dzīvi. Pārsvarā tie bijuši pāri, kas kopā dzīvo jau vairākus gadus, attiecībās ir piedzimis viens vai vairāki bērni. Turklāt šie pāri izvēlas laulību reģistrēt tikai divatā bez svinīgās laulību ceremonijas, samaksājot noteikto valsts nodevu 14 eiro apmērā. Lai savu sperto soli publiski neafišētu, ir pāri, kurā katrs paliek savā uzvārdā.

M. Zeltiņa konkrētu pāru skaitu nenosauc, vien atklāj: “Šādu pāru ir pārsteidzoši daudz. Tas nozīme, ka šis jaunievedums pārus ir pamudinājis spert šo svarīgo soli. No mums šie pāri aiziet priecīgi un laimīgi.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc laulības noslēgšanas pāris saņem laulības apliecību, kā arī informācija par laulības noslēgšanu tiek ievadīta visos valsts reģistros.

M. Zeltiņa atgādina, ka Latvijā laulību pieteikt un reģistrēt var ne tikai sava novada Dzimtsarakstu nodaļā, bet arī visās pārējās dzimtsarakstu nodaļās.

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş