Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

“Optimists” – vietējiem iedzīvotājiem izcils tautas sporta pasākums

Ceturtdien Valkā, mežā pie Koklētāja, notika Valkas novadā populārā skriešanas seriāla “Optimists” rudens kārtas pēdējais starts un finišs. Skriešanas seriāls gan pavasaros, gan rudeņos vietējiem iedzīvotājiem ir izcils sporta pasākums ar pozitīvu apmeklējumu.
FOTO: INGA KARPOVA

10. oktobrī Valkā noslēdzās skriešanas seriāla “Optimists” rudens kārta. Kopumā notika sešas skriešanas kārtas, kurās vidēji piedalījās vairāk nekā 300 aktīvā dzīvesveida piekritēji no Valkas novada un kaimiņpilsētas Valgas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Novada pašvaldības Sporta un jaunatnes lietu daļas vadītājs Raivis Graņics stāsta, ka pirmajās trijās kārtās, kas notika septembrī, piedalījušies ap 400 skriešanas entuziasti. Sporta pasākuma rīkotājs lēš, ka visas piecas kārtas būs noskrējuši gandrīz 300 bērni un pieaugušie.

“Tas ir izcils rezultāts. Godīgi sakot, tautas sports bieži netiek īpaši izcelts, tajā nav arī skaļu notikumu. Taču skriešanas seriāls “Optimists” vietējiem iedzīvotājiem ir izcils sporta pasākums ar pozitīvu apmeklējumu. Esmu gandarīts par šo organizēto sportisko aktivitāti,” atzīst R. Graņics.

Sešas nedēļas katru ceturtdienu no pulksten 14.30 līdz pat 18.30 Valkā, mežā pie skulptūras “Koklētājs” ierodas aktīva dzīvesveida piekritēji no visa Valkas novada. Bērnus no Ērģemes atved ar skolēnu autobusu. Pēdējos gados “Optimista” trasi pieveic arī valcēnieši – cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuri dzīvo grupu dzīvokļu mājā. Kāds trasē nūjo, kāds skrien, bet kāds trasi pieveic, ejot ātrā tempā. “Optimistu” atbalsta arī vietējās sporta skolas treneri un audzēkņi, arī florbolisti un futbolisti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

R. Graņics novērojis, ka pēdējos divos gados skriešanas seriālu vairāk apmeklē arī kaimiņpilsētas Valgas iedzīvotāji. No Igaunijas ierodas vietējais sporta klubs ar diviem treneriem, bet šogad kopā ar latviešiem trasi pieveic vismaz piecas igauņu ģimenes.

“Nav tā, ka jūtams igauņu pieplūdums. Taču katru gadu skaits pieaug, un tā lieta aiziet. Igauņi pozitīvi atsaucas par šo pasākumu, jo viņiem nekas tāds nenotiek. Godīgi sakot, Valgas publika ir kūtra, jo vietējo sporta pasākumu ir maz,” atklāj R. Graņics. Viņš atgādina, ka ceturtdien, 17. oktobrī, pulksten 18 Valkas pilsētas kultūras namā notiks skriešanas seriāla “Optimists” apbalvošana. Galvenās balvas – velosipēda – izlozē piedalīsies visi tie dalībnieki, kuri šogad būs piedalījušies visās desmit pavasara un rudens kārtās.

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş