Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Kārķos un Valkā notiks tradicionālās mūzikas festivāls “Dzīvā mūzika”

Nākamnedēļ Kārķos un Valkā notiks latviešu un igauņu kopā dziedāšanas svētki – mūzikas festivāls “Dzīvā mūzika 2024”, kurā muzicēs arī Valkas pilsētas kultūras nama tautas mūzikas kapela “Sudmaliņas”. To vada Unda Ozoliņa (otrā no kreisās).
FOTO: NO PERSONĪGĀ ARHĪVA

Nākamnedēļ no 17. līdz 19. oktobrim Rīgā un Valkas novadā – Kārķos un Valkā – gaidāmas tradicionālās mūzikas festivāla “Dzīvā mūzika” norises. Festivāls, kas katru reizi pievēršas kādai noteiktai Latvijas un kaimiņzemju instrumentu spēles vai mūzikas repertuāra tradīcijai, šogad sarūpējis īpašu pārsteigumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biedrības “Skaņumāja” pārstāve Austra Eriņa informē, ka festivālā piedalīsies Valkas pilsētas kultūras nama tautas mūzikas kapela “Sudmaliņas”, kapela “Hāgenskalna muzikanti” no Rīgas, ermoņiku spēlmanis Aivars Katajs no Skrīveriem, Janta un Ilmārs Meži no Rīgas, mūzikas grupa “Heino Tartes ja sõbrad” no Igaunijas pilsētas Pilvas un igauņu folkgrupa “Palat Nr. 7” no Pērnavas.

Latviešu un igauņu kopā dziedāšanas svētki atklās, ka daudzas no labi zināmajām latviešu galda dziesmām ne mazāk populāras ir arī pie ziemeļu kaimiņiem. “Gaujas laivinieku”, “Kā var aizmirst”, “Mīļais, nesteidzies” un daudzas citas varēs mācīties dziedāt igauņu valodā kultūrvietās Rīgā un Valkas novadā.

Valkā notiks dziesmu grāmatas “Laululaud / Dziesmu galds – 17 tautā iemīļotas dziesmas latviešu un igauņu valodā” oficiālā atvēršana. Tā tapusi, pateicoties INTERREG Igaunijas-Latvijas sadarbības programmas un Sabiedrības integrācijas fonda no Kultūras ministrijas valsts budžeta līdzekļiem piešķirtajam līdzfinansējumam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Festivāla dalībnieki – mūzikas grupas no Latvijas un Igaunijas – muzicēs piektdien, 18. oktobrī, deju vakarā Kārķu tautas namā un kopā dziedāšanas svētku koncertā sestdien, 19. oktobrī, Valkas kultūras namā. Šīs tikšanās ļaus novērtēt līdzīgo un atšķirīgo latviešu un kaimiņu tautu mūzikā, kopīgo kultūras mantojumu un senus un jaunāku laiku aizguvumus. Festivāla rīkotāji sola, ka festivāls “Dzīvā mūzika” apmeklētājiem sniegs spilgtus muzikālus iespaidus un kopā būšanas prieku.

Uzziņai

Tradicionālās mūzikas festivāla “Dzīvā mūzika 2024” Latviešu un igauņu kopā dziedāšanas svētku programma

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piektdien, 18. oktobrī, pulksten 19 Kārķu tautas namā koncerts – deju vakars ar Latvijas un Igaunijas muzikantiem (ieeja par maksu). Darbosies bufete.
Sestdien, 19. oktobrī, pulksten 15 Valkas pilsētas kultūras namā grāmatas “Laululaud / Dziesmu galds – 17 tautā iemīļotas dziesmas latviešu un igauņu valodā” prezentācija. Latviešu un igauņu dziesmu mācīšanās un sadziedāšanās.

Pulksten 18 kopā dziedāšanas svētku koncerts (ieeja bez maksas).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş