Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Bez maksas piedāvā Veselības dienu


Foto: pexels.com

Biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Vidzemes komiteja šomēnes trijos Smiltenes novada pagastos rīko Veselības dienas, kuru laikā iedzīvotāji bez maksas varēs veikt vairākus izmeklējumus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Veselības diena 18. oktobrī notiks Raunā (Raunas pagasta pārvaldē Vidzemes ielā 2), 22. oktobrī – Palsmanē (Palsmanes kultūras namā), 25. oktobrī – Brantu pagastā (Brantu bibliotēkā Rīgas ielā 71, Vidzemes ciemā).

Visās trijās vietās interesentus LSK medmāsa gaidīs no pulksten 9 līdz 12. Veselības dienas laikā interesentiem būs iespēja nosvērties, nomērīties un noteikt ķermeņa masas indeksu (ĶMI), izmērīt asinsspiedienu un pulsu, noteikt skābekļa daudzumu asinīs ar pulsa oksimetru, noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs, saņemt medicīnas personāla īsu konsultāciju par iegūtajiem rādījumiem un informatīvos materiālus.

LSK Vidzemes komitejas izpilddirektore Vivita Ķīkule piebilst, ka tad, ja cilvēks vēlas noteikt cukura (glikozes) līmeni asinīs, uz izmeklējumu ir jānāk tukšā dūšā. Vislabāk to izdarīt, atnākot pulksten 9 un pirms tam neēdot un nedzerot kafiju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Veselības dienas “Latvijas Sarkanais Krusts” Vidzemē rīko regulāri, šovasar tādas notika arī Smiltenes un Valkas novados (Valkas novadā šoruden to vairs nebūs).

Redzot atsaucību Smiltenē, kur plānotās vienas dienas vietā veselības pārbaude šovasar tika sarīkota divas dienas lielā apmeklētāju daudzuma dēļ, LSK Vidzemes komiteja šoruden Veselības dienas turpina rīkot tajos Smiltenes novada pagastos, kur iepriekš bijusi lielāka atsaucība.

“Tie izmeklējumi, kādus mēs piedāvājam veikt – asinsspiediens, pulss, cukura līmenis, holesterīna līmenis –, ir pirmie rādītāji, kas pasaka, kā ir ar veselību. Ja cilvēks zina, ka viss ir kārtībā, tad var dzīvot mierīgi. Mēs piedāvājam ekspresdiagnostiku, kas ir ātri un viegla, – dažās minūtēs viss tiek izdarīts, un uzreiz ir rezultāts. Ja rādītāji ievērojami pārsniedz normu, tad māsiņa iesaka vērsties pie ģimenes ārsta un veikt lielos laboratoriskos izmeklējumus,” piebilst Vivita Ķīkule.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş