Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenes bibliotēka aicina piedalīties bezmaksas tiešsaistes apmācībās par Digitālās bibliotēkas lietošanu

Apmācības “Digitālā bibliotēka: saturs un lietošana” notiks trešdienās – 9., 23., 30. oktobrī, plkst. 14.00 Zoom platformā. Tās vadīs Ginta Zalcmane, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu attīstības vadītāja.  Nodarbības paredzētas visiem interesentiem, kas vēlas apgūt mūsu Latvijas kultūras mantojumu, kā arī iesaistīties digitālo resursu satura papildināšanā un bagātināšanā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Digitālā bibliotēka ir pieeja Latvijas arhīvu, muzeju, bibliotēku, organizāciju, kopienu un privātpersonu uzkrātajiem attēliem, dokumentiem, periodiskajiem izdevumiem, grāmatām, kartēm, muzeju priekšmetiem, gleznām, notīm, kinofilmām, skaņas un video ierakstiem. Kas meklē, tas Digitālajā bibliotēkā atrod atbildes par jebkuru tēmu vairāk nekā 3,8 miljonu digitālo vienību saturā.

Digitālajā bibliotēkā saplūst saturs no vairāk nekā 500 partneru krājumiem un kolekcijām no visas Latvijas un pasaules. Arī iedzīvotāji var līdzdarboties liecību par senākiem notikumiem, objektiem, vietām un uzņēmumiem Latvijā saglabāšanā gan pievienojot fotogrāfijas no personīgajiem albumiem digitālajā kolekcijā “Zudusī Latvija” , gan labojot digitalizētā teksta automātiskās atpazīšanas rezultātā ieviesušās kļūdas digitālajās kolekcijās Periodika un Grāmatas, gan iesaistoties vecās drukas automātiskās atpazīšanas rīka trenēšanā un kvalitātes uzlabošanā.

Latvijas Nacionālā bibliotēka apvieno digitālo saturu Digitālajā bibliotēkā un pārvalda Digitālā kultūras mantojuma platformu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Četrās tiešsaistes nodarbībās (no pulksten 14.00 līdz 15.00) tiks apskatītas šādas tēmas:

1.nodarbība (9.oktobris): informācija par LNB pakalpojumiem, krājumu un elektroniskajiem resursiem. Informācijas meklēšana, atlase un izguve elektroniskajā katalogā sistēmā Primo.

2. nodarbība (23.oktobris): Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālā bibliotēka un digitālās bibliotēkas kolekcijas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

3. nodarbība (30.oktobris): Latvijas atmiņas institūciju resursi. Digitālās humanitārās zinātnes un DHZ rīki.

Piedāvājam piedalīties apmācībās, izmantojot bibliotēkas Interneta lasītavas tehnisko nodrošinājumu. Vietu skaits ierobežots!

Pieteikšanās veidlapa: ŠEIT

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plašāka informācija, zvanot uz tālruņa numuru 26449145 vai apmeklējot bibliotēku klātienē Dakteru ielā 27 (Smiltenes vidusskolas dienesta viesnīcas 1. stāvā). Būsiet laipni gaidīti!

Izmantotais interneta resurss: Latvijas Nacionālā bibliotēka. 2023. Par Digitālo bibliotēku. Latvijas Nacionālā bibliotēka. Iegūts no: https://digitalabiblioteka.lv/par [sk.04.10.2024.].

Sandra Marķitāne, Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş