Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Erudīcijas spēlē aicina iepazīt Latviju

Gatavojoties Latvijas valsts svētkiem, lai aizraujoši pavadītu laiku un veicinātu kopienu saliedēšanos, Virešos un Trapenē norisināsies erudīcijas spēle “Es un Latvija”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Spēlē var piedalīties ikviens interesents, tiek aicinātas komandas ar trīs līdz pieciem dalībniekiem vecumā no piecpadsmit gadiem. Būs jāatbild uz jautājumiem par Latvijas kultūru, literatūru, mākslu un vēsturi.

Spēli organizē Trapenes kultūras nams un Virešu kultūras nams sadarbībā ar atbalstītājiem. “Valsts svētki vairs nav aiz kalniem. Šī būs tā reize, kad zināšanas par Latviju ļoti noderēs. Varbūt būs kas piemirsies un varēs uzzināt ko jaunu par mūsu dzimto zemi,” stāsta Trapenes kultūras nama vadītāja Svetlana Spalviņa, kura no šī gada 1. oktobra tur rūpi arī par Virešu pagasta kultūras dzīvi un norisēm.

S. Spalviņai ideja par šādas spēles organizēšanu radusies kādu laiku pēc tam, kad dziedātājs Ainars Bumbieris Trapenes kultūras namam uzdāvinājis galda spēli “Latvija” (faktu galdu spēli par Latviju).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa atklāja, ka spēle norisināsies piecos posmos, katrā posmā ir jautājumi par vienu no vēsturiskajiem novadiem. Spēles dalībnieki tiksies sestdienās no 12. oktobra līdz 15. novembrim:

I posms Vidzeme – Trapenes kultūras namā 12. oktobrī;

II posms Sēlija – Virešu kultūras namā 19. oktobrī;

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

III posms Zemgale – Trapenes kultūras namā 26. oktobrī;

IV posms Kurzeme – Virešu kultūras namā 2. novembrī;

V posms Latgale – Trapenes kultūras namā 9. novembrī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Katrā posmā paredzēti desmit jautājumu kopumi, kur attiecīgi par katru būs izvirzīti četri jautājumi. Dalības maksa ir gana simboliska ‒ trīs eiro no dalībnieka par katru posmu.

Spēles uzvarētājs ir tā komanda, kura iegūst vislielāko punktu skaitu kopvērtējumā.

Komandas kapteinis pieteikt komandu dalībai spēlē var līdz 10. oktobrim, rakstot uz e-pastu: kulturatrapene@smiltenesnovads.lv, zvanot 25413243 vai sūtot ziņu “WhatsApp” – 22451160.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.