Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas novada pašvaldības domes deputāti divos balsojumos neievēl jauno pašvaldības priekšsēdētājas vietnieku

Diemžēl Valkas novada pašvaldības 26. septembra domes sēdē deputāti divos balsojumos politiski nespēja vienoties par jaunā novada pašvaldības priekšsēdētājas Gitas Avotes vietnieka ievēlēšanu. Šim amatam bez atalgojuma pati G. Avote izvirzīja valdošās koalīcijas deputātu Kristapu Sulu, bet opozīcijas līderis Vents Armands Krauklis – Undu Ozoliņu.
Lemjot par jaunā priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu bijušā vietnieka Viestura Zariņa vietā, deputāti vienbalsīgi nolēma likvidēt vietnieka pilnas slodzes amatu ar ikmēneša atalgojumu.

Priekšsēdētāja vietnieks – bez ikmēneša atalgojuma
G. Avote sēdē skaidroja, ka lēmums par priekšsēdētājas vietnieka pilna laika amata ar ikmēneša atalgojumu likvidēšanu būtu jāpieņem tāpēc, ka pašreizējā pašvaldības finansiālā situācija ir saspringta. Tāpat arī starp deputātiem neesot cilvēka ar jurista kvalifikāciju, kas varētu pašvaldībā ieņemt šo otru svarīgāko politisko amatu.
“Ziemeļlatvija” atgādina, ka 2023. gada 18. maijā, kad toreizējie seši opozīcijas un trīs neatkarīgie deputāti nolēma no amata atstādināt ilggadējo pašvaldības vadītāju V. A. Kraukli, jau nākamajā dienā (tā bija sestdiena – redakcijas piebilde) notikušajā domes ārkārtas sēdē par jaunās pašvaldības priekšsēdētājas G. Avotes vietnieku ar astoņām deputātu balsīm apstiprināja V. Zariņu ar darba algu 2300 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Viņu izvirzīja G. Avote, sakot, ka viņam ir pieredze pašvaldības darbā, juridiskā izglītība, izpratne par iepirkumu un būvniecības jautājumiem. Toreiz citi kandidāti netika izvirzīti.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.