Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Saimniecības visā Latvijā aicinātas laikus pieteikt lauksaimniecības iepakojuma izvešanu

Publicitātes foto

Noslēdzoties rudens darbiem uz lauka, saimniecībām aktuāls kļūst jautājums par lauksaimniecības iepakojuma utilizāciju. Tā kā vēlākam rudenim raksturīgie laikapstākļi (ilgstošs lietus, sniegs, krusa) apgrūtina smagā auto pārvietošanos pa reģionu un zemes ceļiem, SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu aicina lauksaimniekus laikus pieteikt izlietotā lauksaimniecības iepakojuma izvešanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2024. gada aktīvās sezonas laikā (no maija līdz septembrim) SIA “Eco Baltia vide” ir savākusi un otrreizējā pārstrādē nodevusi 2250 tonnas dažāda veida lauksaimniecības iepakojuma materiālu. Kā biežāk nodotie iepakojumi ir agroplēve un polipropilēna maisi jeb BIG BAG, taču tiek pieņemti arī cita veida materiāli. Jāņem vēra, ka ir daļa iepakojuma, kas nav derīgs pārstrādei. Tāpēc ir vērts pārliecināties, ka saimniecībā lietotā produkcija ir iepakota pārstrādātā iepakojumā. Izvēloties produkciju pārstrādājamā iepakojumā, mazināsies atkritumu kalni poligonos, bet resursi tiks atgriezti otrreizējā dzīvē.

Būtiski, ka iepakojums pārstrādei tiek pieņemts bez maksas. Tāpat, nododot iepakojumu, saimniecība saņems apliecinājumu Valsts vides dienestam par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu.

Jāņem vērā, ka pakalpojums tiek nodrošināts visā Latvijā un tas tiek sniegts 2-3 nedēļu laikā no pieteikuma saņemšanas. Tāpēc lauksaimnieki ir aicināti neatlikt pieteikšanos, pirms ceļi kļūst grūtāk izbraucami.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iepakojuma nodošana kādā no “Eco Baltia vide” šķirošanas laukumiem

Zemnieku saimniecības lauksaimniecības iepakojumu bez maksas var nodot kādā no SIA “Eco Baltia vide” atkritumu šķirošanas laukumiem un filiālēm. Darba laiki pieejami ŠEIT.

  • Daugavpilī, Dunduru ielā 13A (tel. 26028042);
  • Madonā, Augu ielā 29A (tel. 28308600);
  • Aizkrauklē, Jaunceltnes ielā 9 ( tel. 28308600);
  • Bauskā, Īslīces ielā 5A (tel. 28308600);
  • Liepājā, Ezermalas ielā 11 (tel. 22004476).

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas” (iepriekšēja pieteikšanās)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • Siguldas pagasts, Zinātnes iela, Peltes (tel. 26112288)

Materiāla izvešana no saimniecības

SIA “Eco Baltia vide” visā Latvijas teritorijā nodrošina lauksaimniecības iepakojuma savākšanu 5-10 m3 apjomā. Pieteikšanās iepakojuma savākšanai un/vai sadarbības līguma noslēgšanai: tel. 8717; e-pasts: info@ecobaltiavide.lv. Vairāk informācijas: www.ecobaltiavide.lv.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.