Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Žigis dodas jubilejas tūrē pa Latviju – oktobrī arī Lugažu muižā un Smiltenē

Žigi jeb īstajā vārdā Žigimantu Krēsliņu liela daļa raksturo kā drosmīgu ceļotāju, labu humoristu un patiesu latvieti, kurš aizraujoši stāsta par īsteno dzīvi, ko izbaudījis ceļojumos un ne tikai.
FOTO: NO PERSONĪGĀ ARHĪVA

27. septembris pasaulē tiek atzīmēts kā Pasaules tūrisma diena. Svinot Tūrisma dienu, tiek atgādināts par tūrisma nozares nozīmi pasaulē – gan ekonomisko, gan arī garīgo, cilvēkiem ceļojot un iepazīstot citas kultūras, tradīcijas un cilvēkus. Viens no zināmākajiem pasaules apceļotājiem Latvijā ir Žigis jeb īstajā vārdā Žigimants Krēsliņš (arī blogeris, skolotājs, ceļotājs, rakstnieks un pasākumu vadītājs), kurš jubilejas tūres ietvaros 16. oktobrī viesosies Lugažu muižā, bet 19. oktobrī būs satiekams Smiltenē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Žiga ceļojumiem šogad aprit zīmīga jubileja. Tieši pirms desmit gadiem Žigis devās vienā no pirmajiem trakajiem pasaules izpētes ceļojumiem, un tieši šogad ir iznākusi nu jau desmitā ceļojumu grāmata. Kā atklāj Žigis, pavisam kopā viņš pabijis 91 pasaules valstī un pie šī cipara nedomā apstāties, vēl ir tik daudz ieceru un mērķu, kur doties, ko redzēt un iepazīt. Ceļojumu burvību var notvert vienalga kur, ne vienmēr ir jādodas kaut kur tālu pasaulē, arī dzimtā zeme ir apbrīnas vērta.

Vietās, kur Žigis ir pabijis, viņš krāj stāstus, fotogrāfijas, emocijas un arvien jaunu un jaunu ceļošanas pieredzi, ar ko labprāt dalās ar citiem.

Žiga stāstu vakari, pēcpusdienas vai rīti nav nekāds jaunums, bet, lai kur viņš arī dotos, apmeklētāji viņu uzņem ar sirsnību, ieinteresētību un pozitīva lādiņa gaidām, jo, lai gan publiskā telpā viņš ir radījis, kā teikt, rupja personāža tēlu, satiekot viņu dzīvē, iespaidi ir pavisam citi – joku un humora netrūkst, bet tas vairāk tiek pasniegts inteliģentā un ieturētā manierē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Arī jubilejas tūres ietvaros gan Lugažu muižā, gan Smiltenē būs iespēja uzzināt daudz ko jaunu par latvietim tik eksotiskām salām kā Samoa, Tonga, Kiribati, Palau un citām. “Rudenī esmu iecerējis stāstu vakaru/rītu jubilejas tūri vairākās Latvijas vietās. Nekur neizpaliks jaunās grāmatas, prezentācijas tūre un stāstu vakari/rīti par brīnišķīgajām Klusā okeāna salām. Būs krāšņa bilžu un iespaidu prezentācija, daudz smieklīgu atgadījumu un noderīgas informācijas topošajiem ceļotājiem. Pasākumā būs iespēja iegādāties jaunāko grāmatu “Okeānija. Atgriešanās” ar ievērojamu atlaidi, kā arī īpašais bonuss – dzejoļu krājums ne par ko un 2025. gada sienas kalendārs. Uz visiem pasākumiem var pieteikties, sameklējot manu profilu sociālajos tīklos, kur attiecīgi tālāk ir saites uz biļešu tirdzniecības vietām. Priecāšos ar katru no jums dalīties savos iespaidos ar redzēto, dzirdēto, sajusto citviet pasaulē,” pastāsta Žigis un piebilst, ka vairākās no pasākumu norises vietām ietilpība ir visai neliela, tāpēc aicina biļešu iegādi neatlikt uz pēdējo brīdi.

Žigi var pamanīt arī TV ekrānos. Proti, septembrī pie televīzijas skatītājiem nonācis jauns ceļojumu šovs “Tūrists ceļotāja gūstā”, kurā divi rūdīti ceļotāji – blogeris Žigis un žurnālists, producents Sandijs Semjonovs – dodas uz valstīm, kas parasti nav pirmā ceļotgribētāju izvēle. Izaicinājumu pilnā braucienā abi sacenšas par labākā piedzīvojumu meklētāja titulu, līdzi ņemot divas sabiedrībā zināmas personības – tūristus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.