Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Rudens pastaiga

Jau esmu pamanījusi, ka bērzos ir iekrāsojušās zelta šķipsnas un arī citu koku lapas sāk mainīt krāsu. Lai arī vēl ir patīkami silts, rudens par sevi liek manīt. Naktis kļūst dzestras, ozolzīles birst, ka skan vien, pīlādžu spilgti oranžās ogas jau no tālienes var manīt, ir klāt arī ābolu un bumbieru ēšanas laiks.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Man patīk vērot dabas pārvērtības katrā gadalaikā. It sevišķi rudenī, kad dabā krāsu paletē ir manas mīļākās krāsas ‒ oranža, tumši sārta, brūna, piesātināti siltie toņi. Viss apkārt iekrāsojas brīnumainā gleznā. Gribas tikai pastaigāties un vērot dabā notiekošo.

Dabas pārvērtības un rudens krāsu spēli var vērot arī tepat pilsētvidē, nekur tālu nebraucot. Valkā skaista ainava uz pilsētu paveras no Putraskalna. Uzkāpjot tajā, var redzēt Pedeles upi, Valkas ‒ Valgas dvīņu pilsētu kopējo atpūtas parku un pastaigu taku, kā arī daļu pilsētas, kas iekļauta rudens puķu ziedos un krāsainās koku lapās. Arī ikdienas vakara pastaigās vēroju rudens ienākšanu pilsētā. Lugažu parkā cilvēki ikdienas steigu nomaina pret nesteidzīgu atpūtu uz soliņiem, lūkojoties uz strūklaku, puķu dobēm un sakopto vidi. Daļa cilvēku pavada laiku estrādes apkārtnē, pastaigājoties vai piedaloties tradicionālajā skriešanas seriālā “Optimists”. Vēl kāds dodas izbraucienā ar riteni uz Zāģezeru.

Savukārt Smiltenē man patīk vieta pie Smiltenes Kultūras centra, kas atrodas kalnā. No Kultūras centra priekšas paveras daudzpusīgs skats uz pilsētas centru un baznīcu, uz otru pusi var redzēt skeitparku un ainavu ar Latvijas karogu mastā. Noteikti gribu atzīmēt Smiltenes Veco parku, ko rudens parasti izdaiļo, un Tepera ezera apkārtni. Vēl šodien spilgtā atmiņā ir pastaiga pa Tepera ezera promenādi, kad ciemojāmies pie kolēģes Sandras uz vārda dienu, krāsainā strūklaka un izgaismotais ezera tilts veidoja rudens maģiju ar visām savām nokrāsām.

Vietas ir daudz un dažādas, kur var baudīt rudens dienas. Noteikti katram ir savas mīļākās rudens vērošanas vietas, kas iedvesmo ikdienai un piepilda ikvienu ar labu noskaņojumu visai ziemas sezonai. Labprāt gribētu uzzināt lasītāju skaistās un iemīļotās rudens vērošanas vietas, kas padarītu šo rudeni vēl košāku.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.