Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Kartupeļu talkai savs dreskods

Šomēnes turpinās ražas novākšana, un daudzi jau būs paguvuši doties arī kādā kartupeļu talkā. Lai ierasto talkošanas pieredzi padarītu interesantāku, Gaismiņu ģimenes sētā Brantu pagasta “Atvaros” aizvadīta kartupeļu talka ar īpašu tematiku – tās dalībniekiem uz tupeļu lasīšanu bija jāierodas kleitās, šortos un baltās zeķēs.
“Kāpēc gan darbu nepadarīt par svētkiem? Lielākas vai mazākas, bet kartupeļu talkas mums bijušas vienmēr, cik sevi atceros. Šogad gribējās kaut ko jestrāku. Joka pēc izteicos, – nu tad varbūt trusikos un gumijniekos, kā tajā pantiņā skan – baudi dzīvi vienos priekos, trusikos un gumijniekos. Brālis saka – labāk baltās zeķēs. Tā nonācām pie idejas, ka dāmas var ierasties kleitās un baltās zeķes, kungi baltās zeķēs, varbūt arī šortos un tad pārējais jau pēc katra paša interpretācijas. Ideja par ierašanos uz talku ar dreskodu ir nedaudz nošpikota no kolēģes, – viņi Mazsalacas pusē šādas kartupeļu talkas rīko jau gadus astoņus. Cik man zināms, šogad viņiem bija multfilmu varoņu tematika. Tur tā viss kārtīgi tiek pārdomāts līdz pašiem sīkumiem. Mums, var teikt, tāda kā iesildīšanās, jauna pieredze bija šogad. Bet patiesībā visi bija ļoti apmierināti, ir pat prātā jau idejas, ko un kā varētu darīt nākamajā gadā,” stāsta Līga Osma, kura ierosināja šogad sarīkot tematisku kartupeļu talku.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.