Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Aizvadīts “Aptieka 1” jubilejas pārgājiens Valkā

Augusta saulainajā noslēgumā Valkā pulcējās prāvs cilvēku pulciņš, lai dotos jubilejas pārgājienā pa Valkas apkārtni – baudītu skaisto laiku, kopā būšanas prieku, kā arī aktīvi un veselīgi pavadītu dienu. Pārgājiens tika rīkots par godu aptieka1 neatkarīgo aptieku apvienības 20 gadu jubilejai un pulcēja interesentus gan no Valkas, gan no tuvākām un tālākām vietām Latvijā.

Pārgājiena starts bija gleznainajā Putraskalnā, no kura pieredzējuša takuziņa Andžeja Reitera pavadībā pārgājiena ceļš vijās gan pa pilsētu, gan mežiem, ceļā apskatot daudz interesanta, pusdienās cepot picas āra krāsniņās un veldzējoties peldē Zāģezerā. Savukārt noslēgumā pārgājiena dalībniekus sagaidīja sirsnīgs muzikāls priekšnesums Klāva Gulbja izpildījumā.

Par norises vietu Valka tika izvēlēta tādēļ, ka šeit atrodas viena no neatkarīgās apvienības aptieka1 dalībniecēm – Aptieka Valka, kura šajā apvienībā ir jau kopš tās pirmsākumiem. Turklāt zīmīgi ir arī tas, ka tieši Valkā ir arī Sv. Jēkaba ceļa posms. Savukārt pirmais aptieka1 pārgājiens notika pērn – tad tika apskatīta skaistā Smiltenes apkārtne sadarbībā ar UNION MED aptieku.

Jubilejas kūkas vietā pārgājiens?

Stāsta Aptieka Valka līdzīpašniece, farmaceite Irēna Dudzinska: “Dzimšanas dienu var svinēt arī šādi! 20 gadi ir pagājuši, darbojoties aptieka1 zīmē. Tas pilnīgi noteikti bija ceļš, gluži kā pārgājienā – ar grūtībām, mācībām, klupieniem. Taču, kad esi sasniedzis kārtējo mērķi, ir milzīgs gandarījums un prieks. Tā nu mēs pārgājienā atklājām jaunas takas, ieraudzījām pasakainus dabas veidojumus un būtnes un baudījām lielisko noskaņu!”

Irēna uzsver, ka pārgājiens ir kustība – kustība uz priekšu un tieši kustība ir dzīvības pamatā. Turklāt pārgājiens ir ļoti demokrātisks veids, kā rūpēties par savu veselību. Ir nepieciešams vien ērts apģērbs un apavi, un var doties, kur acis rāda. Pa ceļam tu iepazīsti sevi, satiec citus, redzi pasauli. Tāpat pārgājiens ir arī darbošanās komandā – viens otru pieskata, palīdz tikt galā ar grūtībām.

Pārgājiens ir arī sarunas ar citiem, tāpēc tajā liela nozīme ir kompānijai, saka Irēna, piebilstot: “Šis aptieka1 pasākums bija pārgājiens-pārsteigums. Es nezināju, cik un kādi cilvēki ieradīsies un vēlēsies iet kopā. Pārsteigums izrādījās patīkams – ieradās fantastiski cilvēki. Pozitīvākie valcēnieši un uzņēmīgākie dalībnieki no tuvākiem un tālākiem Latvijas nostūriem. Bija milzīgs prieks visus satikt!”

Rudens – pārgājienam labvēlīgs laiks

Pārgājienā var doties cauru gadu, saka farmaceite. Izmantojiet rudeni, kamēr laiks ir pat ļoti patīkams staigāšanai, lai smeltos enerģiju un vairotu kustību prieku. Svaigs gaiss, dabas miers un patīkama kompānija palīdzēs uzkrāt veselībai nepieciešamo. Savukārt, ja nepieciešams padoms par organisma stiprināšanu rudenī, pēc tā vienmēr var vērsties Aptieka Valka un aptieka1 aptiekās, kur farmaceiti ieteiks tieši jums piemērotāko risinājumu.

Aptieka1 ir vadošā neatkarīgo aptieku savienība Latvijā, kas kopš 2004. gada apvieno 101 lielu un mazu aptieku visā Latvijā.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.