Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Loading Notikumi

« Visi Notikumi

Aicina uz nodarbību par 3td e- grāmatu bibliotēkas lietošanu

Sep. 20 / 16:00 - 17:00

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vai jums būtu vēlēšanās lasīt grāmatas elektroniskā formātā? Lasīt tiešsaistes režīmā savā viedtālrunī, planšetē vai datorā jebkurā laikā un vietā? Aicinām visus interesentus uz praktisku nodarbību par “3td e-grāmatu bibliotēkas” lietošanu. Nodarbība notiks piektdien, 20.septembrī, plkst. 16.00 Smiltenes bibliotēkā.

3td e-grāmatu bibliotēka” (adrese www.3td.lv) ir pakalpojums, kas reģistrētajiem pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem piedāvā bez maksas lasīt e-grāmatas. Šo iespēju Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA “Tietoevry Latvia”.

Šī tiešsaistes bibliotēka Latvijā darbojas jau piecus gadus. Šeit iespējams lasīt dažādu žanru un tematikas latviešu valodā iznākušās grāmatas. E-grāmatu kolekcija uz šo brīdi sastāv no 645 latviešu un latviski tulkoto autoru darbiem. Saturu piedāvā izdevniecības: “Apgāds Zvaigzne ABC”, “Apgāds Mansards”, “Prometejs”, “Latvijas Mediji” un “Jumava”, kā arī  Latvijas Banka un autores Zane Nuts un Andra Manfelde. Vēl pirms reģistrācijas var iepazīties ar e-grāmatu pilno saturu, izlasot priekšskatīšanas fragmentu. Šeit ikvienam ir iespēja atrast sev saistošu lasāmvielu, bez gaidīšanas rindā. Nodarbības laikā aplūkosim šo platformu, ar praktisku piemēru palīdzību interesentiem demonstrēsim bibliotēkas elektronisko grāmatu lasītāju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai varētu lasīt e-grāmatas, jābūt reģistrētam lietotājam publiskajā bibliotēkā, kas pēc pieprasījuma izsniegs piekļuves datus – lietotājvārdu un paroli. Ja esi reģistrēts bibliotēkas lietotājs, piesakies piekļuves datu saņemšanai klātienē vai sazinies ar bibliotēku. Ja vēl neesi reģistrējies, tad piesakies šeit: Reģistrācija un attālinātās piekļuves datu pieprasījums. Pirmā klātienes apmeklējuma laikā būs jāuzrāda personu apliecinoši dokumenti un jāaizpilda anketa drukātā formā.

Nodarbības norises vieta – Smiltenes bibliotēkas pagaidu mājvieta, Dakteru ielā 27 (Smiltenes vidusskolas dienesta viesnīcas 1. stāvā). Plašāka informācija, zvanot uz tālruņa numuru 26449145 vai apmeklējot bibliotēku klātienē. Būsiet laipni gaidīti!

Nodarbības laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts publicitātes nolūkos.

Sandra Marķitāne, Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste

Detaļas

Datums:
Sep. 20
Laiks:
16:00 - 17:00
Notikums Kategorijas:

Vieta

Smiltenes bibliotēka

Reklāma

Atbildēt

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.