Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Gaidīs Lakatu svētkos

Foto: no Trapenes kultūras nama arhīva

Arī Smiltenes novada iedzīvotāji aicināti nākamajā sestdienā, 21. septembrī, apmeklēt Lakatu svētkus Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā, ko organizatori – iedzīvotāju iniciatīvas grupa – piesaka kā krāsainu, jautru un izzinošu pasākumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No pagājušā gada rudens līdz šī gada pavasarim dažādās Latvijas vietās notika meistarklases “Lakatu darināšana uz rāmja”, ko vadīja Santa Melece.

Vispirms šādu lakatu darināšanas prasmi apguva 20 sievietes Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā. Interese vēlāk radās arī citviet, piemēram, Apē prasmi darināt lakatus uz rāmja apguva 15 rokdarbnieces, Trapenē – 13.

“Tā pasakainā krāsu gamma, skaistie raksti, sirds sajūtas, iztēle, kas tika ieliktas šajos darbos, darinot lakatus, nav aprakstāma. Visu lakatu košumu varēsiet ieraudzīt Jaunlaicenē. Katrs no tiem ir citādāks, atšķirīgs un katrai vismīļākais,” intriģē Lakatu svētku organizatoru grupa – Santa Melece, Kristīne Ābola, Iveta Kovtuņenko un Māra Svārupe.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

21. septembrī pirmajā nodarbību vietā – Jaunlaicenē ‒ pulcēsies ap 100 lakatu darinātājas no visas Latvijas, lai kopīgi satiktos, lepotos ar saviem darinātajiem lakatiem, dotos lakatu parādes gājienā un kopīgi svinētu pirmos Lakatu svētkus Jaunlaicenē. Šie svētki ir domāti visiem interesentiem, gan lieliem, gan maziem, tādēļ ir padomāts par ikviena svētku dalībnieka iespējām jauki, saturīgi un izzinoši pavadīt pēcpusdienu Jaunlaicenē.

Lakatu svētki notiks no pulksten 13 līdz 17. Lakatu demonstrēšana ‒ parādes gājiens ‒ Jaunlaicenes muižas parkā sāksies pulksten 13.20, tūlīt pēc svētku atklāšanas.

No pulksten 14 līdz 17 notiks dažādu amatu meistarklases. Tiks arī piedāvāts izklaidējošs un izzinošs ceļojums ar ekskursiju vilcieniņu pa Jaunlaicenes muižas kompleksu. Apmeklētājus gaidīs Jaunlaicenes muižas muzejs “Malēnieša pasaule”. Pasākumu noslēgs Jaunlaicenes amatierteātra “Jumts” izrāde “Kāzas”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.