Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Notiks seminārs par pacientu tiesībām pārrobežu veselības aprūpē


Foto: pexels.com

Ceturtdien, 26. septembrī, no pulksten 9 līdz 15.15 klātienē un arī tiešsaistē kaimiņpilsētā Valgā, Kultūras un interešu centrā Kesk ielā 1, notiks Eiropas Komisijas finansēts seminārs par pārrobežu veselības aprūpi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Semināru kopīgi organizē Igaunijas Veselības apdrošināšanas fonds un Latvijas Nacionālais veselības (NVD) dienests. Abas institūcijas ir arī Igaunijas un Latvijas valstu pārrobežu veselības aprūpes kontaktpunkti. Seminārs notiks angļu valodā, bet klātienes dalībniekiem tiks nodrošināts tulkojums latviešu un igauņu valodā. Semināru aicināti apmeklēt veselības aprūpes speciālisti un citi interesenti.

Semināra pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt par Eiropas Parlamenta un Padomes 2011. gada 9. marta Direktīvas 2011/24/ES par pacientu tiesību piemērošanu pārrobežu veselības aprūpē sniegtajām iespējām, kā arī iepazīt reālo situāciju visās trīs Baltijas valstīs, ieskaitot problēmas un izaicinājumus, kopīgo un atšķirīgo, izplatītākās pacientu plūsmas, kā arī citus aktuālos jautājumus.

Semināru noslēgs prezentācijas par Eiropas references tīkliem, kas izveidoti, lai kopīgi sadarbotos un dalītos ekspertīzē sarežģītu un retu slimību jomā. Jautājumu gadījumā var rakstīt NVD Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājai Andretai Līvenai uz e-pastu: andreta.livena@vmnvd.gov.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Dzirkstele”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Alūksnes un Malienas Ziņas”, Ziemeļlatvija” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.