Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas un Smiltenes novada pašvaldības plāno sadarboties veselības jomā


Foto: pexels.com

Pirmdien, 9. septembrī, Valkas novada pašvaldības domes ārkārtas attālinātajā sēdē deputāti nolēma slēgt sadarbības līgumu ar Smiltenes novada pašvaldību par projekta “Veselību veicinoši pasākumi Smiltenes un Valkas novados” ieviešanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Attīstības, projektu un tūrisma nodaļas vadītāja vietniece Gunta Smane informēja, ka ir saņemts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras uzaicinājums iesniegt projekta pieteikumu aktivitātei “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana vietējai sabiedrībai”.

“Valkas novada pašvaldībai piešķirtais finansējums ir 59 512 eiro, tai skaitā ESF+ finansējums – 50 585,20 eiro, bet valsts budžeta finansējums – 8 926,80 eiro.

Tas nozīmē, ka mēs vieni nevaram iesniegt projekta pieteikumu, jo minimālajai projekta summai ir jābūt vismaz 200 tūkstošiem eiro. Tiekoties ar Smiltenes novada pašvaldības pārstāvjiem, esam vienojušies, ka šo projekta pieteikumu izstrādāsim un pieteiksim kopīgi. Arī Smiltenes pašvaldībai projekta izmaksas nesasniedz 200 tūkstošus eiro. Viņiem pasākumam pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 141 220 eiro. Tātad kopējās izmaksas būs 200 732 eiro. Lai mēs kopīgi varētu iesniegt projektu, ir nepieciešams noslēgt sadarbības līgumu ar Smiltenes novada pašvaldību. Pašvaldībai šis projekts nav jālīdzfinansē,” skaidro G. Smane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ārkārtas domes sēdē opozīcijas līderis Vents Armands Krauklis uzsvēra: “Iemesls, kādēļ slēdzam sadarbības līgumu ar Smiltenes novada pašvaldību, nav tikai tāpēc, ka mums ir salīdzinoši mazs finansējums nekā Smiltenei. Galvenais iemesls ir tāpēc, ka mums ir kopīgas ieceres projekta aktivitātēs. Ir arī vēsturiskā kopība, jo ir svarīgi, lai šis finansējums tiktu piešķirts, jo abām kaimiņu pašvaldībām ir kopīgs plāns, kādā veidā sadarboties un veicinātu, piemēram, bijušajā Valkas rajona teritorijā iedzīvotāju veselību. Kopā abas pašvaldības varam izdarīt labāk.”

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Dzirkstele”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Alūksnes un Malienas Ziņas”, Ziemeļlatvija” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.