Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Tepera ezerā trenējas ugunsdzēsēji glābēji

Otrdien, 10. septembrī, Tepera ezerā Smiltenē profesionālās iemaņas glābšanas darbos uz ūdens pilnveidoja VUGD Smiltenes posteņa ugunsdzēsēji Dāvis Majors (no labās), Valts Virziņš, Ingus Krūmiņš un ugunsdzēsēja glābēja (autovadītāja) palīgs Jānis Seipulis. FOTO: SANDRA PĒTERSONE

Šonedēļ no 9. līdz 12. septembrim Smiltenē, Tepera ezerā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona pārvaldes Smiltenes postenis rīkoja mācības glābšanas darbos uz ūdens.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai pilnveidotu profesionālās iemaņas glābšanas darbos uz ūdens, šādas mācības notiek katru otro mēnesi viena gada laikā, informē VUGD Smiltenes posteņa komandiere Ineta Bērziņa.

Atbilstoši nodarbību plānam ugunsdzēsēji glābēji trenējās, kā pareizi izcelt slīkstošus cilvēkus no ūdens, izmantojot gan posteņa jauno, tikai šovasar saņemto motorlaivu, gan Hansa glābšanas dēli.

Šādas praktiskas nodarbības ir ļoti būtiskas, jo ugunsdzēsēji glābēji ir tie, kurus sauc palīgā, ja notiek nelaime uz ūdens.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc VUGD sniegtās informācijas, aizvadītā 2023. gada peldsezonā (no 15. maija līdz 15. septembrim) Latvijā ugunsdzēsēji glābēji ūdenstilpēs izglāba 12 cilvēkus, bet traģiski atpūta pie ūdens noslēdzās 50 cilvēkiem.

Analizējot ūdenstilpes, kurās cilvēki peldsezonā iet bojā, VUGD secina, ka Rīgā un Pierīgā, Kurzemē un Zemgalē biežāk nelaimes notika upēs, Latgalē – ezeros, savukārt Vidzemē – jūrā, upē un ezerā. Lielākā daļa no bojāgājušajiem, kurus ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpēm, bija vīrieši.

Šī gada peldsezonā VUGD Smiltenes postenis nav saņēmis izsaukumus uz ūdenstilpēm, kur būtu vajadzīga ugunsdzēsēju glābēju palīdzība.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş