Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas dakteriem – jaunas mājas

“Cik pie jums ir skaisti!” tā atzinām piektdien, apciemojot Valkā pazīstamo un pieredzes bagāto ģimenes ārstu – Valda Ķira un Mariannas Ķires, Līgas Putriņas, Ilonas Uzbekas un Ritmas Kļaviņas – jaunās prakses vietas Valkā, Varoņu ielā 26A. Apskatot plašo un sakopto teritoriju ar apstādījumiem, rodas iespaids, ka atrodamies Jūrmalā. Šīs sajūtas vēl vairāk paspilgtina pagalmā augošās priedes. Ģimenes ārstiem prakses vietas iekārtotas gaumīgās, mūsdienīgās un gaišās telpās.
Visas ģimenes ārstu prakses vēl gatavojas sertifikācijai un gatavo dokumentus iesniegšanai Veselības inspekcijai. Latvijā ģimeņu ārstu praksēm ir stingri noteikumi, tām jāatbilst virknei Ministru kabineta noteikumu, tāpēc pašlaik daudz darāmā.
“Ziemeļlatvija” jau vēstīja, ka līdz 1. septembrim šiem pieciem Valkā praktizējošajiem ģimenes ārstiem bija jāatstāj savas nomātās telpas bijušās Valkas slimnīcas ēkā Rūjienas ielā 3, jo ēkas jaunajai īpašniecei biedrībai “Labāka rītdiena” ir sava attīstības vīzija un ieceres attiecībā par šo telpu izmantošanu. Proti, biedrība plānojusi paplašināt sociālās aprūpes centra “Ziemeļblāzma”, kas paredzēts senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti, vietu skaitu.
Visās piecās ģimenes ārstu praksēs kopumā ir reģistrējušies ap sešiem tūkstošiem pacientu ne tikai no Valkas un apkārtējiem pagastiem, bet arī Valmieras novada Strenčiem. Līdz ar to, aprīļa beigās ģimenes ārstiem saņemot biedrības “Labāka rītdiena” uzteikumu par telpu nomāšanu, šis jautājums par jaunām, piemērotām telpām ģimenes ārstu praksēm bija jāsāk risināt nekavējoties.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.