Kulinārais tūrisms ir nozare, ko paralēli pamata ražošanai attīsta daudzi Latvijas lauksaimnieki. Lai stiprinātu šo papildus nodarbošanos kā atsevišķu nozari un vienlaicīgi palīdzētu patērētājiem ieraudzīt Latvijas laukos ražotos unikālos un gardos produktus, biedrība Zemnieku saeima ir iesaistījusies kulinārā tūrisma projektā BASCIL, INTERREG Baltijas jūras programma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Rudens sezonai ir sagatavots pasākumu kopums ar projekta partneru piedalīšanos:
- 14. – 15. septembrī aicinām uz mājas kafejnīcu dienām saimniecībā “Lejaskroķi”, Matkules pagastā. Saimniece Maija ar ģimeni viesiem piedāvās baudīt lauku labumus, mīļot trušus un kazlēnus, kā arī iepazīt saimniecības dabas vērtības. https://www.facebook.com/events/1180036949873293/
- 14. septembrī gaidīs Kuldīgas garšu festivāls “Audz’s Kurzemē”. Festivālā ar saviem gardumiem piedalīsies kooperatīvs “Provinces Produkti”, tostarp piedāvājot Brūzilu liellopa gaļu, Nīcas un Mežstrautu sieru. https://kalendars.kuldigasnovads.lv/event/kuldigas-garsu-festivals-audzs-kurzeme/
- 20. septembrī Ādažos, pie lielveikala “Apelsīns” norisināsies izglītojošs pasākums, kurā patērētājus iepazīstināsim ar Latvijā ražotu liellopu gaļu, tās gatavošanas niansēm. Būs iespēja gan uzzināt, gan pagaršot! Pasākuma laikā tiks demonstrēts pirmais Latvijā uzstādītais viedais ledusskapis, kurā saimniecībā ražotos produktus pārdod z/s Pilslejas.
- Piektdienu vakaros septembrī kooperatīvs “Provinces Produkti” aicina uz Saldus vakara tirgu. Piektdienu vakaros būs iespējams iegādāties visu kooperatīva biedru produkciju, kā arī noteiktiem produktiem satikt pašus ražotājus. https://provincesprodukti.lv/veikals/
Aicinām apmeklēt un izbaudīt!
Biedrība “Zemnieku saeima”, Sandis Liepa
Reklāma