Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Tēva dienā ikvienu ciemos gaidīs ugunsdzēsēji glābēji

Svētdien, 8. septembrī, Tēva dienā, ikvienu interesentu gaidīs ciemos kādā no 19 ugunsdzēsības depo Vidzemē, arī Smiltenes depo, kur gandrīz visi strādājošie paši ir tēvi. Naurim Anderšmitam (no kreisās), Ingum Krūmiņam un Dāvim Majoram katram ir trīs bērni. Valtam Virziņam (pirmais no labās) tēva loma vēl ir priekšā, taču jau tagad viņš var ieklausīties savu kolēģu pieredzējušo tēvu padomos.
FOTO: SANDRA PĒTERSONE

Svētdien, 8. septembrī, Latvijā atzīmē Tēva dienu, kas ir ne tikai svētki, bet arī iespēja aktualizēt tēva lomas nozīmīgumu ģimenē un plašākā sabiedrībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par to padomājusi arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona pārvalde, aicinot ikvienu Tēva dienā – svētdien, 8. septembrī, – no pulksten 11 līdz 14 apciemot kādu no 19 ugunsdzēsības depo Vidzemē, tai skaitā Smiltenē un Valkā. “Tā būs iespēja aplūkot un iepazīt šogad iegādāto specializēto transportu, noskaidrot visu, kas jautājams par ugunsdrošību mājās, ceļā vai skolā, kā arī izpildīt ugunsdzēsēju glābēju sagatavoto uzdevumu. Mazākie apmeklētāji varēs izkrāsot apsveikumu un ierakstīt kādu jauku novēlējumu tētim, krusttēvam vai opim. Varēs uzzināt par jauno 112 Latvija aplikāciju, eZvana iespējām un kā atkārtot pareizas rīcības algoritmu, ja izcēlies ugunsgrēks vai ieraudzīta degoša automašīna,” informē Sandra Vējiņa, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Vidzemes reģionā.

Ciemiņus Tēva dienā gaida arī VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas Smiltenes postenis. Tajā, ieskaitot posteņa komandieri, strādā 18 ugunsdzēsēji glābēji, vada komandiera vietnieki un autovadītāji, bet viens no viņiem šobrīd ir bērna kopšanas atvaļinājumā.

“Viņi visi ir vislabākie tēvi un vislabākā komanda,” savus darbiniekus slavē VUGD Smiltenes posteņa komandiere Ineta Bērziņa.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş