Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Apstiprināts projekts par 17 Smiltenes novada pašvaldības mājokļu atjaunošanu

Smiltenes novada pašvaldība plāno īstenot projektu Nr. 4.3.1.3/1/24/A/011 “Sociālo mājokļu atjaunošana Smiltenes novadā”, kura ietvaros plānots atjaunot Smiltenes novada pašvaldības piederošos mājokļus, lai nodrošinātu cilvēka cienīgus dzīves apstākļus, atbilstoši mājokļa pieejamībai sociāli un ekonomiski mazaizsargātām personām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Galvenā projekta darbība ir atjaunot 17 mājokļus, kuru stāvoklis ir vērtējams kā slikts vai pat ļoti slikts. Projekta ietvaros plānoti dažādi mājokļu atjaunošanas darbi, kas ietver strukturālu bojājumu novēršanu (bojātu durvju nomaiņa, logu nomaiņa), kosmētisko remontu, atbilstošu dušas un tualetes mezglu izveidi, apkures sistēmas modernizāciju, novecojušas vai neesošas infrastruktūras uzlabošanu un citus darbus. Dzīvokļu atjaunošana ir paredzēta Apes, Bilskas, Drustu, Launkalnes, Grundzāles, Palsmanes, Raunas un  Variņu pagastā.

Projekta īstenošanas rezultātā atjaunotie dzīvokļi tiks izīrēti Ministru kabineta 2023. gada 19. septembra noteikumu Nr. 538 noteiktajai mērķa grupai, tādējādi nodrošinot šo personu piekļuvi atbilstošām dzīvojamajām telpām.

Kopējās projekta izmaksas ir 338 519,60 eiro, no kurām attiecināmās izmaksas ir 297 500 eiro (ERAF finansējums – 252 875 eiro (85 %) un pašvaldības finansējums – 44 625 eiro (15 %)) un ārpus projekta izmaksas ir 41 019,60 eiro. Kopējais Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējums projektā ir 85 644,60 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projektu plānots īstenot līdz 2026. gada 31. decembrim.

Ieva Dille, Smiltenes novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.