Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā ieskandina jauno mācību gadu

Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā mācības uzsāk 13 bērni. Šogad ieviesta jauna tradīcija – klavierspēles skolotāja Nadežda Taņicina pirmās klases audzēkņus svinīgi ieveda zālē Andra Niklaviča spēlētas mūzikas pavadībā.
FOTO: LĪGA ORLEANA

Piektdien, 30. augustā, kā katru gadu pirms skolas, tiek ieskandināts mācību gads Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau otro gadu svinīgais pasākums notiek mūzikas skolas zālē. Uz to bija pulcējušies audzēkņi, jaunie mūzikas skolas bērni un viņu vecāki. Šogad pirmklasniekus mūzikas pavadībā svinīgi zālē ieveda klavierspēles skolotāja Nadežda Taņicina. Jaunajos audzēkņos bija manāms satraukums, kas mijās ar lielu prieks. Mūzikas skolas direktors Mārtiņš Birnis sveica pirmās klases audzēkņus un vēlēja visiem izturību. Kā allaž pasākumu vadīja un iedvesmojošus vārdus teica direktora vietniece mācību darbā un kokles skolotāja Lolita Medne.

Klātesošos uzrunāja arī Valkas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Viesturs Zariņš, apsveicot mūzikas skolas darbiniekus ar jauno mācību gadu un novēlot visiem veiksmi. Pasākumā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja skolas direktors un pedagogi.

Motivējot jaunajam mācību gadam, mūzikas literatūras skolotāja Indra Grietena kopā ar direktoru Mārtiņu Birni uz skanīgā mūzikas instrumenta marimbas spēlēja skaņdarbu “Mazs cinītis gāž lielu vezumu”.

2024./2025. mācību gadā Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā mācīsies 85 bērni, apgūstot prasmes mūzikas instrumentu spēles pro­grammās – flautas, saksofona, trompetes, vijoles, kokles, klavieru, kā arī mācoties kora klasē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad mācības uzsāk 13 pirmās klases audzēkņi, savukārt nultajā klasē jau sava izvēlētā instrumenta spēli sāks iepazīt un apgūt 10 skolēni. 17 paši mazākie bērni vecumā no 5 līdz 6 gadiem mūzikas skolas gaitas uzsāks muzikālās spēles attīstības grupā, kuru vada skolotāja Jeļena Šutoviene.

Jauni pedagogi šogad nav pievienojušies Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā, lai arī šobrīd trūkst vismaz divi klavierspēles skolotāji. Šobrīd slodzes ir sadalītas uz esošajiem skolotājiem un visiem audzēkņiem stundas mūzikas skolā tiks nodrošinātas. Mūzikas skolu pedagogu trūkums ir valstiska problēma. Jaunu pedagogu piesaistei ir jāmeklē jauni risinājumi un mūsdienīga pieeja mācību procesa organizēšanai.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş