Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Apes Kultūras centrā apskatāma izstāde “Mēs esam un varam”

Izstādē “Mēs esam un varam” portretos un dzīvesstāstos var iepazīties ar 30 drosmīgiem līdzcilvēkiem un viņu dzīvesstāstiem. Biedrības pārstāvji ar šo izstādi vēlas atbalstīt cilvēkus ar invaliditāti, kā arī veicināt savstarpēju sapratni un pieņemšanu. FOTO: ILZE FEDOTOVA

Aizvadītajā nedēļā, Apes pilsētas svētku “Apē sanāk!” laikā, vietējiem un pilsētas viesiem bija iespēja aplūkot vairākas izstādes. Iegriežoties Apes Kultūras centrā, varēja apskatīt biedrības “Cerību spārni” izstādi “Mēs esam un varam”, – tie ir skaudri un mīlestības pilni stāsti par cilvēkiem ar invaliditāti un viņu dzīvi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde ir interesanta ar to, ka, noskenējot QR kodus, var noklausīties un noskatīties katra cilvēka dzīvesstāstu.

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Portretu autore ir fotogrāfe Karīna Jurciņa no Cēsīm. “Pie fotogrāfijām ir izlasāma neliela informācija par personu un ar QR kodu var noskatīties video stāstus par katru cilvēku. Šī izstāde jau pabijusi vairākās vietās Latvijā (arī Smiltenē un Valkā – redakcijas piezīme). Nu tā ir apskatāma arī Apes kultūras centrā. Izstāde ir iespēja ieskatīties skaudros un mīlestības pilnos dzīvesstāstos, ar kuriem dalās cilvēki ar invaliditāti vai viņu tuvinieki. Ir svarīgi parādīt, ka mēs visi esam vienādi un līdzvērtīgi. Mums kā sabiedrībai kopumā būtu jārada apstākļi, kuros personas justos droši, nepiespiesti un nevienā brīdī nejustos atšķirīgas no pārējiem. Mēs ceram, ka izstādes izveidošana palīdzēs iedrošināt apkārtējo sabiedrību neuztvert kādu atšķirīgi, kā atsevišķu sabiedrības daļu, bet gan kā daļu no mums,” stāsta biedrības “Cerību spārni” vadītāja Eva Viļķina, kura kopā ar biedrības pārstāvjiem bija manāma arī Apes pilsētas svētku amatnieku tirdziņā, kurā varēja apskatīt un iegādāties biedrības “Cerību spārni” un sociālā uzņēmuma “Visi Var” izgatavotās lietiņas.

“Piedalījāmies svētku tirdziņā, bet ieradāmies jau iepriekšējā vakarā, lai izbaudītu svētku noskaņojumu. Pasākumu apmeklēja biedrības “Cerību spārni” un sociālā uzņēmuma “Visi Var” pārstāvji. Svētki bija ļoti sirsnīgi un, dzirdot savstarpējās sarunas, varēja sajust, cik ļoti vietējie iedzīvotāji lepojas ar vietu, kurā dzīvo. Piektdienas vakara koncertprogramma “Sirds bez žoga”, kuru izpildīja vietējie mākslinieki, bija ļoti emocionāla. Apkārt virmoja vienkāršība, sirsnība un cilvēcība, ļoti pārdomāta visa svētku programma – interesanta un dažādām interesēm pielāgota. Paldies par to organizatoriem, tostarp Kultūras centra vadītājai Ilvai Sārei, kuru man bija īpašs prieks satikt, – mums izveidojusies ilgstoša sadarbība. Viņu ar gaišo un radošo enerģiju vienmēr esmu apbrīnojusi un priecājusies, ka ir šādi cilvēki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Amatnieku tirgus bija ļoti apmeklēts, varbūt vairāk sajūta bija, ka cilvēki nāk skatīties un aplūkot visu piedāvājumu, ietirgojums bija samērā mazs. Bet ļoti daudz bija sarunu ar cilvēkiem, un bija patīkami dzirdēt, ka daudzi zina par mūsu darbību un ir arī, kuri iegādājas mūsu produkciju interneta veikalā, tādā veidā atbalstot cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību. Bija arī sieviete, kura zināja, ka mēs būsim, un, mājās braucot, piebraucām paņemt izejmateriālus nodarbībām. Kopumā ir labas sajūtas un prieks, ka arī ģeogrāfiski attālākās vietās notiek tik skaisti svētki,” teica E. Viļķina, kura uz Api bija ieradusies no Siguldas.

Izstāde Apes Kultūras centrā būs apskatāma vēl visu septembri.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.