Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Aicina apmeklēt bezmaksas izglītojošu programmu par galvassāpēm

www.pexels.com

Veselības centrs Vivendi uzsāk jaunu izglītojošu programmu – “VIVENDI veselības akadēmija”, kurā ikvienam interesentam tiks piedāvāta bezmaksas iespēja iegūt padziļinātas zināšanas un praktiskus ieteikumus par veselības jautājumiem, īpašu uzmanību šoreiz pievēršot galvassāpju diagnostikai un ārstēšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Laika posmā no 19. septembra līdz 10. oktobrim notiks četras izglītojošas sarunas un divas praktiskas nodarbības, kuras vadīs zinoši veselības centra “Vivendi” speciālisti. Katrs pasākums būs veltīts konkrētai tēmai, lai sniegtu dziļāku izpratni par galvassāpju veidiem, to cēloņiem, ārstēšanas iespējām un sāpju ierosinošo vai sargājošo faktoru nozīmi. Sarunas norisināsies tiešsaistē, un tās būs iespējams vērot “Facebook” un “YouTube” platformās. 

Neiroloģe, algoloģe dr. Linda Zvaune stāsta: “Īpaša uzmanība šoreiz tiks pievērsta galvassāpju diagnostikai un ārstēšanai. Galvassāpes ir izplatīts simptoms, kas var būt saistīts ar ļoti dažādām veselības problēmām, tāpēc ir svarīgi izprast to rašanās cēloņus un zināt efektīvākās ārstēšanas pieejas. Programmā dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par dažādiem galvassāpju veidiem, to ierosinātājiem, kā arī par to, kā šīs sāpes kontrolēt un mazināt, izmantojot gan medikamentozas, gan nemedikamentozas metodes.

Šī programma ir īpaši vērtīga, jo tā ir pieejama bez maksas, darba dienu vakaros un tajā var piedalīties attālināti no jebkuras dzīvesvietas, kas ļauj ikvienam paplašināt savas zināšanas par galvassāpju novēršanu un saņemt profesionālu padomu no nozares speciālistiem. Veselības izglītība ir svarīgs solis ceļā uz labāku dzīves kvalitāti, un “VIVENDI veselības akadēmija” piedāvā iespēju apgūt jaunus, zinātnē balstītus risinājumus veselības problēmu pārvarēšanai.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 19. septembrī plkst. 18:30 sarunā “Migrēna un medikamentozā terapija” neiroloģe dr. Anita Balcerbula un neiroloģe, algoloģe dr. Linda Zvaune iepazīstinās ar jaunāko informāciju par migrēnu, tās pārvaldību un medikamentozo terapiju.
  • 25. septembrī plkst. 18:30 neiroloģes dr. Jolanta Ošiņa un dr. Anita Balcerbula sarunā “Retāk sastopamie galvassāpju veidi” apspriedīs retus primāru galvassāpju sindromus, sekundāras galvassāpes, kā arī atbildēs uz jautājumiem par to, kā atpazīt dzīvībai bīstamas galvassāpes un kādos gadījumiem pēc palīdzības vērsties neatliekami.
  • 1. oktobrī plkst. 18:30 neiroloģe, algoloģe dr. Daina Jēgere un neiroloģe dr. Ieva Balode “Psihosociālo faktoru nozīme galvassāpju izcelsmē” analizēs dažādus psihosociālos faktorus un dzīvesveida nozīmi, kas ietekmē galvassāpju biežumu un intensitāti, kā arī iepazīstinās ar nemedikamentozām metodēm galvassāpju ārstēšanā un profilaksē.
  • 9. oktobrī norisināsies divas nodarbības “Fizioterapeita loma galvassāpju ārstēšanā” plkst. 9:00 un 18:00. Tās vadīs fizioterapeite Daira Indriksone. Nodarbībā tiks skaidrots, kā fizioterapeits var iesaistīties galvassāpju ārstēšanā, iemācot ikdienas profilaktiskos vingrojumus un metodes galvassāpju mazināšanai. Nodarbības notiks klātienē, Bukultu ielā 11, Rīgā, ar iepriekšēju reģistrēšanos – ej.uz/veselibasakademija. Vietu skaits ierobežots.
  • 10. oktobrī plkst. 18:30 “VIVENDI veselības akadēmiju” noslēgs saruna “Emociju regulācijas loma galvassāpju pārvaldībā”, kurā piedalīsies klīniskā psiholoģe, EMDR speciāliste Daiga Zadināne un klīniskā psiholoģe, KBT terapeite Kristīne Dūdiņa.

Plānotais vienas sarunas/ nodarbības ilgums – 90 minūtes. To laikā ikvienam interesentam būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus.

Sarunas moderēs psihoterapeite dr. Agija Tomme.

Izvēlies veselību!

Vairāk informācijas šeit: https://www.vivendicentrs.lv/lv/news/vivendi-veselibas-akademija 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.