Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Apes Amatu mājā apskatāma Smiltenes un Alūksnes keramiķu darbu izstāde

Apes Amatu mājas vadītāja Indra Levane (centrā) apmeklētājus iepazīstina ar izstādi “Ko atklāj māls mūsu meistaru rokās”. FOTO: ILZE FEDOTOVA

Sestdien, 24. augustā, Apes pilsētas svētku “Apē sanāk!” ietvaros vietējiem un viesiem bija iespēja iepazīt pierobežas pilsētas burvību, apmeklēt dažādus pasākumus visas dienas garumā, tostarp ielūkoties Apes Amatu mājā, kur tika atklāta Smiltenes un Alūksnes novadu keramiķu darbu izstāde “Ko atklāj māls mūsu meistaru rokās”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstādē apskatāmi keramikas darbnīcas “Raunas ceplis”, specializēto darbnīcu “Kārkli” dalībnieku gatavotie darinājumi, Smiltenes mākslas skolas, Laimoņa Cepurīša, Vaidas Namnieces, Ivetas Rones, Iritas Tīlanes-Pakalniņas un Uģa Puzuļa darbiņi. Vairāki no izstādes darbu autoriem bija arī paši ieradušies uz izstādes atklāšanu.

Izstādē aplūkojami dažādi podi, trauki un dekoratīvi priekšmeti, kas darināti pēc katra amatnieka individuāli radošās pieejas un noskaņas – to īpaši interesanti pavērot uz apgleznotajiem darbiem.

“Smiltenes un Alūksnes novads ir bagāti ar dažādiem amatniekiem. Varam lepoties ar keramiķiem, kas no māla pikas spēj radīt dažādas skaistas un arīdzan praktiskas lietas. Apes pilsētas svētku laikā Amatu mājā iegriezās cilvēki no dažādām Latvijas vietām, ne vien no Smiltenes novada. Nupat bija ceļotāju grupiņa pat no Jaunpils, kas atrodas Tukuma novadā. Viņi pārstāvēja pensionāru biedrību, apskatīja izstādi, ar viņiem arī aprunājāmies un pastāstījām, ko vēl Apē noteikti ir vērts apskatīties. Jauki, ka cilvēki atrod iespējas ceļot un iepazīt savu dzimto zemi,” laikrakstam stāsta Apes Amatu mājas vadītāja Indra Levane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāmin, ka Apes Amatu māja tika atklāta pērn pilsētas svētku laikā. Tur notiek liela rosība – dažādas meistarklases, rokdarbnieku un amatnieku tikšanās un, protams, arī izstādes. Tur mijas senās kultūras tradīcijas ar mūsdienām un caurvijas amatu prasmju un zināšanu apgūšana un saglabāšana no paaudzes paaudzē.

Keramiķu darbu izstāde “Ko atklāj māls mūsu meistaru rokās” vēl būs apskatāma līdz pat 30. septembrim.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.