
Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācija (LDUSA) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) aicina vecākus izmantot iespēju un līdz 28.februārim pieteikt sava bērna skolu konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” 2024./2025.mācību gadā.
Pieteikt skolu konkursam iespējams aizpildot tiešsaistes anketu šeit. Uzvarētāji tiks noteikti sešās nominācijās: Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē, Latgalē, Rīgā un visā Latvijā kopumā. Šogad arī LLKC pasniegs īpašu specbalvu tai pavāru komandai, kura maltīšu pagatavošanā izmanto pēc iespējas vairāk vietējas izcelsmes produktus.
“Lai izraudzītos labākos skolu ēdinātājus Latvijā, būtiska ir vecāku iesaiste, tāpēc aicinu izmantot iespēju un pieteikt sava bērna skolu konkursam. Manuprāt, šis ir lielisks veids, kā pateikt paldies tiem pavāriem, kuri savu darbu dara no sirds,” saka LDUSA biedre, sertificēta uztura speciāliste un konkursa “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” projekta vadītāja Guna Bīlande, “patlaban esam saņēmuši jau gandrīz tūkstoš pieteikumu, kas ir ļoti labs rādītājs, taču atsevišķos reģionos gribētos vecāki varētu būt aktīvāki.”
Skolu iesniegtās ēdienkartes tiks vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pēc atbilstības Ministru kabineta noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”, vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus.
Konkursa žūrijas sastāvā iekļauti šādi profesionāļi: uztura speciālistes Guna Bīlande, Lizete Puga, Alīna Kirillova, Annija Niegliņa, Anastasija Sabadaševa, Olga Ļubļina un pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta.
Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2025. gada 26. martā. Ar konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties LDUSA mājaslapā.
Dāvanas uzvarētāju pavāru komandām šogad nodrošina: “Rimi Latvia”, “Gemoss”, “Watermelon”, “Latvijas Pasts”, “Balticovo”, Z/S “Kotiņi”, “Food union”, Z/S “Gaidas”. Kopvērtējuma pirmās vietas ieguvēji tiks apbalvota ar ekskluzīvu atpūtu pieczvaigžņu viesnīcā “Baltic Beach Hotel & SPA”, kas atrodas Jūrmalā, pašā jūras krastā. Uzvarētājus sagaida grezna nakšņošana, SPA apmeklējums jūras ūdens relaksācijas centrā “SEA Wellness”, kur veselīgās jūras ūdens peldes baudāmas visa gada garumā, kā arī bagātīgas brokastis ar skatu uz Baltijas jūru.
Pērn konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” uzvarēja Rīgas 34. vidusskola, savukārt 2022./2023. mācību gadā – Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola.
Konkurss tiek rīkots ar Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla atbalstu aktivitātes “Vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju un mājražotāju atbalsta programma” ietvaros.
Rūta Grikmane, SIA “Brand Laboratory”, Projektu direktore
Reklāma