Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Tematiskās uzkodas Helovīna ballītei

Foto: Viktorija Kožemjakina

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pesto-mocarellas “mūmijas” (Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

  • 1 pilngraudu bagete vai cita iegarenas formas maize
  • pesto mērce
  • mocarella (vai cits iecienīts siers)
  • melnās olīvas

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. Sagriez maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriez tās horizontāli uz pusēm.
  2. Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.
  3. Sagriez sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.
  4. “Mumificē” maizītes – kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos “mūmijas apģērbs”.
  5. Sariez plānās ripiņās melnās olīvas, liec uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.
  6. Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C) līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!
Foto: Viktorija Kožemjakina

Ar “indi” pildītās olas (Gatavošanas laiks: 30 minūtes)

Sastāvdaļas

  • 10 vistu olas
  • 2 ēdamk. sarkanās paprikas pulvera
  • 3 ēdamk. biešu sulas
  • 3 ēdamk. grieķu jogurta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • melnā sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Pagatavo cieti vārītas olas – verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.
  2. Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.
  3. Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.
  4. Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).
  5. Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.

Recepšu autore: Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.