Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā divās eksotiskas receptes gurķu un tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem vai svaigu gurķu auksto zupu ar zaļajiem zirnīšiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Sastāvdaļas
- 3-4 g nektarīni
- 1-2 tomāti
- mocarellas vai buratas siera bumbiņa
- 1/2 sarkanā sīpola
- 100 g spinātu lapu
- baziliks rotāšanai
- olīveļļa
Mērcei
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
- 50 ml olīveļļas
- 40 ml balzamiko mērces
- 1 ķiploka daiviņa
- 20 smalki sakapātas bazilika lapiņas
- nedaudz smalki sakapātu pētersīļu
- sula no 1/3 citrona
- 1 ēdamk. medus
Pagatavošana
- Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.
- Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.
- Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
- Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.
- Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.
- Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.
Gurķu-zirnīšu aukstā zupa
Sastāvdaļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
- 8 gurķi
- 200 g notīrītu zaļo zirnīšu
- saišķis pētersīļu
- saišķis diļļu
- saišķis piparmētru lapu
- sula no 1/2 citrona
- 4 ēdamk. olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 250-300 g paniņu
- sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)
Pagatavošana
- Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
- Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
- Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).
Receptes sagatavoja: Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste
Reklāma