Pagatavot konfektes un batoniņus mājas apstākļos nav nemaz tik sarežģīti, kā varētu šķist. Turklāt tie garšo un izskatās lieliski! Konfektes un batoniņus vērts gatavot gan viesībām, gan kā ikdienas saldumiņu, iesaka Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.
Konfektes no… datelēm!
“Kad vecāki nopērk dateles, es tās nekad neēdu. Bet, kad tās pasniedz kā konfektes, ēdu,” smaida mazā bērnu lietu eksperte Sāra. Viņa atzīstas: kad pirmo reizi apēda dateļu konfekti, nekādi nevarēja uzminēt, no kā tā taisīta.
Sāra iesaka: “Šīs dateļu konfektes izskatās tik skaisti, ka tādas var gatavot arī bērnu ballītei!”
Nepieciešams:
- 10 dateles;
- 10 mandeles;
- 1 šokolādes tāfelīte;
- krāsainās cukura skaidiņas;
- 10 bambusa kociņi vai kokteiļsalmiņi.
Gatavošana
Datelei izņem kauliņu. Tā vietā ieliek mandeli. Datelē ievieto kokteiļsalmiņu un aizspiež to ciet. Katliņā izkausē šokolādi. Katru dateli apviļā šokolādē un krāsainajās cukura skaidiņās. Ļauj šokolādei atdzist.
Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura
“Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs,” stāsta Klāvs Smildziņš.
Klāvs iesaka: “Riekstu batoniņi ir laba izvēle, ko paņemt līdzi uz skolu vai sporta treniņiem.”
Nepieciešams:
- 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
- 150 g sēklu maisījuma;
- 150 g žāvētu plūmju;
- 150 g žāvētu aprikožu;
- 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
- 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.
Gatavošana
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ 2 minūtes. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz 3 stundām. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā. Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!
“Snikers” batoniņi latviešu gaumē
“Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepte noteikti iedzīvosies mūsu ģimenes recepšu grāmatā,” komentē Lība Smildziņa.
Lība iesaka: “Bērni noteikti priecātos, ja šādus batoniņus viņiem ieliktu pusdienu kastītē līdzi uz skolu saldajam ēdienam. Tie būs pareizā izvēle arī svētku galdam – tādus gatavošu savai dzimšanas dienai.”
Nepieciešams:
- 180 g cepumu “Selga”;
- 120 g sviesta;
- 40 ml piena;
- 200 g konfekšu “Gotiņa”;
- 2 saujas sāļo zemesriekstu;
- 200 g piena šokolādes.
Gatavošana
Izkausē 80 g sviesta. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ. Masu liek formā, nopresē, atdzesē. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.
Informāciju sagatavoja: Inga Bite, ārējās komunikācijas vadītāja
Reklāma