Ķirbis jāēd tā, lai pāri nepaliek ne miza, ne sēklas
10:0019.10.2025
Sandra Pētersone
647
Dalies:
No ķirbja var pagatavot dažādus ēdienus – salātus, biezeņzupas, sacepumus, sautējumus, desertus un kūkas, un katram ir vērts meklēt un atrast savu recepti, kā šo veselībai vērtīgo ogu regulāri lietot uzturā.
Taču visvairāk veselību ķirbis stiprinās, apēsts svaigā veidā, uzsver veselīga dzīvesveida entuziaste Ieva Punte. Viņas piemājas saimniecībā “Grantkalni” Grundzāles pagastā ik gadu izaug daudzi desmiti piecu līdz septiņu šķirņu ķirbji, ko mājinieki cītīgi ēd līdz Ziemassvētkiem, – ilgāk uzglabāt nevar.
Abonē digitālo saturu pirmajām 4 nedēļām par 0.99€*
Digitālā satura abonementiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur tiks atspoguļoti notikumi un procesi vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs, kā arī par 90% mazāk reklāmas.