“Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles,” spriež Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. Tas ir vienkārši! Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes – no mandeļu, ķirbju, kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!
“Parasti vafeļu receptes ir diezgan vienkāršas, tāpēc iesaku tās iemācīt bērniem un ierādīt, kā droši apieties ar vafeļu pannu,” rekomendē Lība Smildziņa. Viņa norāda, ka vafeļu mīklu var pagatavot arī iepriekšējā vakarā – tad pat darba dienas rītā var celt galdā siltas vafeles, kā arī paņemt tās līdzi uz skolu pusdienu kārbiņā.
Zināšanai
Receptes paredzētas cepšanai mīksto jeb beļģu vafeļu pannā.
Frī kartupeļu un siera vafeles
“Vafeles no frī kartupeļiem un siera ir laba izvēle, kad ciemos nāk draugi – tādas var viegli un ātri pagatavot. Ideāli garšo ar svaigiem salātiem, krējumu, bekonu, laša fileju – būtībā ar visu, kas vien pašiem garšo,” iesaka Klāvs Smildziņš.
Nepieciešams:
- saldēti frī kartupeļi;
- sagriezts vai rīvēts siers.
Gatavošana
Saldētos kartupeļus atlaidini aptuveni 10 minūtes. Uzkarsētā vafeļu pannā bagātīgi liec kartupeļus. Pa virsu uzber sieru. Cep vafeles zeltaini brūnas.
Mandeļu un ķirbju miltu biezās vafeles
“Mana mamma visvairāk slavē šīs vafeles,” norāda mazā Sāra.
“Ķirbju miltu dēļ: šie veselīgie milti ir jaunums tirgū – vafeles iegūst zaļganu nokrāsu, un tas izskatās forši,” papildina Lība, uzsverot, ka šīs vafeles garšos arī tiem, kas no ķirbjiem parasti atturas.
Nepieciešams:
- 200 ml piena;
- 3 olas;
- 100 g sviesta;
- 1 tējk. sodas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- 100 g brūnā cukura;
- 200 g mandeļu miltu;
- 200 g ķirbju miltu.
Gatavošana
Uzkarsē pienu, pievieno sviestu. Olām pieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu. Mīklu rūpīgi samaisi, pielej siltu pienu. Vafeles liec cepties uzkarsētā pannā.
Kukurūzas miltu un lazdu riekstu krēma vafeles
“Šīs ir pavisam labas vafeles!” īsi komentē Sāra Smildziņa. Viņa šīs šokolādīgās vafeles iesaka ēst ar saldējumu, saldētām ogām vai svaigi vārītu augļu ievārījumu. Citi eksperti piebilst, ka šīs vafeles labi sader ar putukrējumu un lieliski garšo arī bez piedevām.
Nepieciešams:
- 3 olas;
- 200 g jogurta bez piedevām;
- 2 ēdamk. šokolādes un lazdu riekstu krēma;
- šķipsniņa kanēļa;
- 50 ml eļļas;
- 100 g kukurūzas miltu;
- 150 g pašbriestošo miltu.
Gatavošana
Olas sakul ar jogurtu un lazdu riekstu krēmu. Pievieno kanēli, eļļu un mīklu rūpīgi samaisi. Pieber abu veidu miltus un samaisi vijīgā masā. Vafeles liec cepties iepriekš uzkarsētā pannā.
Informāciju sagatavoja: Juris Šleiers, sabiedrisko attiecību vadītājs
Reklāma