Ūdens ir vitāli nepieciešams cilvēka ķermenim. Katrs būs dzirdējis par tilpumu, kas dienas laikā būtu jāuzņem cilvēka organismam. Vieniem izdodas ar to lieliski tikt galā, bet otriem ūdens jādzer ar piespiešanos. Sevi pieskaitu pie otrajiem, taču viss mainījās brīdī, kad ūdenim sāku pievienot citrusaugļus un ogas. Aromatizētais ūdens procesam piešķir vieglumu un prieku. Augļu, ogu un dārzeņu kombinācijas ir bezgalīgas, šis ir brīdis, kad vajag ļauties fantāzijai. Vai zinājāt, ka gurķu ūdens ir neticami atsvaidzinošs, jo zemeņu saldums lieliski sader ar kraukšķīgu gurķu svaigumu? Izmantojiet šīs četras garšīgās kombinācijas, ko viegli pagatavot mājas apstākļos. Jebkuru no tām var papildināt ne vien ar piparmētru lapiņām, bet arī bazilika un timiāna zariņiem. Ļaujieties un izbaudiet vasaras garšu!
Piešķir ūdenim izsmalcinātu garšu ar kazenēm
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes svaigu kazeņu
2 mazi zariņi vai viens liels svaigas piparmētras
4 glāzes svaiga ūdens
Melleņu un apelsīna valdzinājums
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes melleņu
1 apelsīns (sagriezts šķēlēs)
4 glāzes svaiga ūdens
Piezīmes:
Katrā ūdens variantā augļus un/vai garšaugus ievieto stikla burkā ar vāku. Pirms tam samaisa tos ar koka karoti un nedaudz saspiež, lai ūdenī izdalītos dabīgās augļu garšas. Pārlej ar ūdeni, uzliek vāku un ievieto ledusskapī. Aromatizētus ūdeņus ledusskapī var uzglabāt ne ilgāk kā vienu nedēļu. Tomēr iesaku tos neuzglabāt vairāk par divām dienām, lai nezūd svaigums. Gadījumā, ja detox ūdens šķiet rūgts, nākamajā reizē citrsaugļiem noņemiet mizu.
Citrona – laima ūdens
Sastāvdaļas:
1/2 laima (sagriezta)
1/2 citrona (šķēlēs)
4 glāzes svaiga ūdens
Jā, šis citrona – laima aromatizētais ūdens ir klasika. Tomēr, ļaujot ūdenim ar veselām augļu šķēlītēm tajā kādu laiku uzglabāties ledusskapī, citrons un laims to padarīs par vienu no atsvaidzinošākajiem garšu ūdens variantiem, kāds jums jebkad ir bijis.
Zemeņu un gurķu detox
Sastāvdaļas:
1/2 glāzes zemeņu (sagrieztas šķēlēs)
1/2 glāzes gurķu (sagriezti šķēlēs)
4 glāzes svaiga ūdens
Dzērienu var papildināt ar bazilika vai piparmētru lapiņām.


