Biedrība “Siera klubs” sākusi apzināt Vidzemes kulināro mantojumu un aicina dalīties pieredzē arī “Ziemeļlatvijas” lasītājus.
“Siera klubs” līdz 30. septembrim gaida vēstules ar Vidzemei raksturīgu, senu ēdienu un sieru siešanas receptēm un labāko, vērtīgāko recepšu autoriem sola balvas.Apzinot kulināro mantojumu, biedrība “Siera klubs” sadarbojas ar godu saimniecēm, mājražotājiem, bioloģisko saimniecību īpašniekiem un jau ir savākusi daudzas ēdienu un sieru siešanas receptes, taču līdz šim – vairāk Latgalē un Kurzemē. “Vidzeme ir liels novads ar spēcīgām saimniecēm, diemžēl mēs zinām maz vidzemnieku ēdienu. Pārsvarā tā ir bukstiņu biezputra, dažādi pagatavotas putraimdesas un vidzemnieku skābputra. Taču gribam zināt, kādi ēdieni vēl vidzemniekiem izsenis bijuši,” saka biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.Receptes jāiesūta līdz 30. septembrim e-pastā portals@ziemellatvija.lv vai sieraklubs@inbox.lv, vai arī rakstot vēstuli laikraksta “Ziemeļlatvija” Smiltenes birojam Kalna ielā 8, Smiltene, LV-4729. Pēc tam biedrība “Siera klubs” vēlas Vidzemē, Smiltenes pusē, sarīkot semināru par šā reģiona kulināro mantojumu, kura laikā pavāri pagatavotu ēdienus pēc iesūtītajām interesantākajām receptēm. Uz semināru “Siera klubs” arī uzaicinās interesantāko recepšu autorus un pasniegs viņiem pārsteiguma balvas.“Visi kopā būsim izdarījuši labu darbu, ko novērtēs mūsu jaunā paaudze,” cer V. Davidanova.
Gaida ēdienu receptes
00:00
06.09.2013
18