Ķīnas kāpostu salāti ar apelsīniem un valriekstiem
Ķīnas kāposts, apelsīns, valrieksti, sāls, eļļa.
Vieglu un veselīgu salātu cienītājiem noderēs šī recepte, jo arī šāds sastāvdaļu salikums izrādījās neiedomājami garšīgs.
Noskaloju, apsusināju un ar nazi sagriezu strēmelītēs vairākas Ķīnas kāposta lapas. Tās varam arī saplucināt ar rokām. Piekaisīju sāli pēc garšas, pielēju mazliet augu eļļas un viegli samaisīju.
Salātus izliku uz šķīvja, pārkaisīju ar sasmalcinātiem valriekstu kodoliem un rotāju ar apelsīna filejām – nomizotām un no baltajām plēvītēm atdalītām aromātiskā augļa daiviņām.
Kartupeļi ar mārrutkiem, graudu sinepēm un dillēm
500 – 600 gramu kartupeļu, 150 mililitru skābā krējuma, 1 – 2 ēdamkarotes konservētu mārrutku, 1 ēdamkarote graudaino sinepju, saišķītis diļļu, sāls, pipari.
Šādu vienkāršu salātu pagatavošanai derēs gan pērnās ražas, gan jaunie kartupeļi. Tos izvārīju ar visu mizu, tad atdzesēju, nomizoju un sagriezu gabalos. Varam izlīdzēties arī ar veikalā iegādātiem jau nomizotiem un izvārītiem apaļiem kartupeļiem, kas ir gatavi lietošanai, ja vecie vairs negaršo, bet jaunie vēl nav pieejami.
Sasmalcināju diļļu zaļumus. Mērcei sajaucu skābo krējumu kopā ar mārrutkiem (tā kā tie vērsīs krējumu šķidrāku, labāk to izvēlēties treknāku un biezāku) un sinepēm, pievienoju dilles, kā arī sāli un piparus garšai. Sagatavotajā mērcē iemaisīju kartupeļu gabaliņus, un – viegli iegūstami, vienkārši, mazliet pikanti un garšīgi salāti gatavi.
Čijas sēklu šokolādes pudiņš ar ogām
1 glāze kefīra, jogurta vai rjaženkas, 3 ēdamkarotes čijas sēklu, 1,5 tējkarotes kakao pulvera, 1 tējkarote medus, ½ glāzes svaigu vai saldētu ogu.
Čijas sēklu pudiņš vairs nav tikai modes lieta un gards kārums, tas ir arī veselīgs. To, izmantojot kādu iecienītu skābpiena produktu, varam pagatavot jau iepriekšējā vakarā un baudīt brokastīs, papildinot ar ogām, vai arī dienā apēst starp ēdienreizēm.
Šoreiz tam izmantoju jogurtu ar zemenēm. Tam pievienoju čijas sēklas, kakao pulveri un mazliet šķidra medus. Ja pudiņam paredzētais jogurts vai ogas ir pietiekami saldi, varam iztikt arī bez papildu saldinātāja. Visu rūpīgi samaisīju un ievietoju ledusskapī uz apmēram trim stundām. Pa to laiku čijas sēkliņas bija uzbriedušas un masa ieguvusi želejveida konsistenci.
Pēc tam noskaloju un apsusināju zemenes un ar dakšiņu sasmalcināju biezenī. Lieliski šāds pudiņš garšos arī ar avenēm. Ja ogas šķiet paskābas, arī tām varam pievienot mazliet medus.
Uzbriedušo pudiņu pārliku saldēdiena trauciņā, pārsedzu ar ogu biezeni un rotāju ar zemeņu gabaliņiem.
Divu kārtu biezpiena sacepums ar mandelēm, kakao un dzērvenēm
500 gramu biezpiena, 3 olas, 15 gramu kartupeļu cietes, 50 gramu cukura, 70 gramu dzērveņu, 60 gramu mandeļu, 100 gramu skābā krējuma, vaniļas cukurs garšai, 15 gramu kakao pulvera, 20 gramu sviesta veidnes ietaukošanai.
Biezpiena sacepumu varam pagatavot pēc dažādām receptēm. Šī ieinteresēja tādēļ, ka te izmantots bagātīgāks sastāvdaļu klāsts.
Bļodā liku biezpienu, skābo krējumu, olas, kartupeļu cieti, cukuru un vaniļas cukuru. Visu kopā sablendēju. Mandeles ar nazi sasmalcināju, pievienoju biezpiena masai un ar lāpstiņu samaisīju.
Masu sadalīju divās daļās. Vienu daļu jau izlīdzināju ar sviestu iztaukotā veidnē.
Atlikušajai biezpiena masai pievienoju ēdamkaroti kakao pulvera un lielogu dzērvenes. Visu labi samaisīju un izlīdzināju šokolādes masu veidnē virs baltās kārtas.
Ievietoju trauku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz pusstundu. Gatavo sacepumu pēc tam padzesēju un sagriezu gabaliņos. Saldummīļiem gan, iespējams, “prasīsies” vairāk cukura, jo, pēc receptes, vajadzēja pievienot tikai divas ēdamkarotes.
Reklāma