Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Kā darbojas kafijas automāti?

Foto (pexels.com)

Tehnoloģiju attīstība ir izmainījusi gandrīz visu mūsu ikdienas dzīvi, tostarp arī veidu, kā mēs patērējam kafiju. Kafijas automāti ir lielisks un ērts veids, kā baudīt baristas cienīgus dzērienus bez nepieciešamības apgūt prasmes saistībā ar kafijas pagatavošanu un regulāri apmeklēt kafejnīcu. Kafijas automāti ir ļoti noderīgi mājās, taču tie ir kļuvuši populāri arī darba vietās. Dažās tirdzniecības vietās, piemēram, restorānos, tiek piedāvāta kafija, kas pagatavota šāda veida kafijas automātos. Kā patiesībā darbojas šie kafijas automāti? Vai tie ir tikpat labi, kā tas tiek reklamēts? Kas ir automātiskais kafijas automāts? Faktiski tās ir kafijas dzirnaviņas, espresso automāts un piena putotājs vienā ierīcē. Automātam vajadzētu ļaut jums viegli izvēlēties nepieciešamo dzērienu, ievietot tasīti un pagaidīt, līdz tiek pagatavota garda kafija!

Sākot ar vadības ierīcēm

Šajā posmā notiek jūsu saskare ar kafijas automātu. Šeit jūs varat pārvaldīt visus iestatījumus, izvēlēties dzērienu un pat citas nianses, piemēram, tilpumu. Daži modeļi pat piedāvā iespēju izvēlēties to, cik karstu dzērienu vēlaties. Daudzi vadības paneļi ir aprīkoti ar vienkāršu opciju, kas ļauj pagatavot kafiju tikai ar vienu pieskārienu. Savukārt citos ir pieejamas dažādas vadības iespējas, tostarp vēlamā kafijas stipruma iestatīšana. Protams, šeit iespējams izvēlēties arī kafijas veidu, piemēram, latte vai espresso.

Kafijas samalšana

Kafijas dzirnaviņas ir ļoti būtisks elements, jo tās sniedz iespēju iegūt svaigi maltu kafiju bez jūsu iesaistes. Lai kafijas automāts to varētu izmantot, ir jāizdod un jāsamaļ kafijas pupiņas precīzā daudzumā. Svaigi malta kafija ir tikai viena no automātisko kafijas automātu priekšrocībām. Turklāt labākās dzirnaviņas sniedz iespēju izvēlēties dažādus maluma līmeņus, no kuriem daži ir piemērotāki noteiktam dzērienu veidam. Ja vēlaties pagatavot espresso, jums būs nepieciešams smalkāks malums. Tas ietekmē arī ideālo pagatavošanas laiku, taču jūsu automāts var to pielāgot, lai nodrošinātu izcilu gala rezultātu.

Foto (pexels.com)

Karsts ūdens

Karsts ūdens ir vēl viena būtiska kafijas pagatavošanas procesa daļa, kam nepieciešama rūpīga uzraudzība. Ja ūdens ir pārāk karsts, kafija var sadegt. Ja tas ir pārāk vēss, kafija netiks pareizi ekstrahēta. Pēc tam, kad kafijas pupiņas ir samaltas vajadzīgajā daudzumā un ar nepieciešamo malumu, nākamais solis ir karstā ūdens iepildīšana. Lai gan labs automātiskais kafijas automāts to var izdarīt bez grūtībām, lētākiem vai zemas kvalitātes automātiem var būt grūtības radīt vajadzīgo spiedienu. Ūdens uzsildīšanai tiek izmantots sildelements ar vārstu. Tas ne tikai uzsilda ūdeni, bet arī virza to pareizajā virzienā, ļaujot kafijai tecēt cauri, radot americano vai espresso.

Piena saputošana

Daudzas baristu stila kafijas tiek vai nu tvaicētas vai putotas. Integrēts piena putotājs, kura darbība ir atdalīta no pagatavošanas mehānisma, pievieno nepieciešamo piena daudzumu. Kā jau saprotams, ir pieejamas tvertnes ar dažādām detaļām, un, lai gan kafijas pupiņas un ūdeni iespējams atstāt ilgstoši un jums par to nebūs jāuztraucas, ar pienu ir nedaudz savādāk. Iespējams, jums katru dienu būs jāpievieno svaigs piens, ja to piedāvā konkrētais iegādātais automātiskais kafijas automāta modelis. Ja netiek ieguldīts kafijas automātā, tas nozīmē, ka nebūs iespēja radīt latte mākslu! Tieši šī iemesla dēļ kafija nelīdzinās latte dzērienam, kas tiek iegādāts kafejnīcā. Tomēr tas nenozīmē, ka šāda kafija ir mazāk kvalitatīva.

Viedā savienojamība

Mūsdienās cilvēki vēlas, lai šāda opcija būtu pieejama gandrīz visās ierīcēs. Par laimi, daudzi mūsdienu kafijas automāti ir aprīkoti ar lietotnēm, kas ļauj tos kontrolēt. Tas ne tikai sniegs jums iespēju parādīt draugiem šo foršo opciju, bet arī ļauj jums pagatavot kafiju, kamēr atrodaties citā telpā, nodarbojoties ar kaut ko citu, vai pat brīdī, kad tikko esat pamodušies un joprojām esat gultā. Viedā savienojamība nav absolūta nepieciešamība, taču tā kalpo par lielisku papildu funkciju.

Tehniskā apkope ir būtiska

Vēl viens svarīgs, taču bieži vien aizmirsts faktors ir automātiskā kafijas automāta apkope. Ir ļoti svarīgi veikt regulāru tīrīšanu noteiktām automāta detaļām, un, ja nepieciešams, tās ieeļļot. Pareiza higiēna garantē drošu un kvalitatīvu kafiju, turklāt pati ierīce kalpos ilgstoši. Kopumā, tāpat kā ar jebkuru ierīci, arī iegādājoties automātisko kafijas automātu, ir svarīgi izlasīt lietošanas instrukciju un konsultēties ar pārdošanas speciālistu. Pareiza apkope nodrošina atbilstošu darbību.

Produkti gardu dzērienu pagatavošanai

Tiklīdz jums ir automātiskais kafijas automāts, atliek tikai iegādāties vēlamās kafijas pupiņas un pienu. Mūsdienās ir pieejams plašs kafijas pupiņu klāsts ar dažādām garšām, grauzdējumiem un izcelsmi, tāpēc nebaidieties eksperimentēt ar dažādām opcijām. Un, protams, ja jums garšo latte vai kāds cits kafijas dzēriens ar pienu, noteikti iegādājieties arī to. Izbaudiet!

Varbūt tasīti kafijas?

Kafijas automāts ir lielisks papildinājums jebkuram birojam, darba vietai vai vienkārši jūsu virtuvei. Tehnoloģijām attīstoties, tie ir kļuvuši vēl labāki, sniedzot iespēju pagatavot dzērienus, kurus iespējams iegādāties kafejnīcā, turklāt ilgtermiņā tas atmaksājas. Kad būsiet kaut nedaudz izpratuši, kā darbojas kafijas automāti, tas ievērojami atvieglos apkopes procesu un nodrošinās maksimālu labumu, ko sniedz jūsu kafijas automāts. Gatavojot dzērienu automātiskajā kafijas automātā, jums tikai jāpievieno pamatsastāvdaļas – kafijas pupiņas, ūdens un dažkārt arī piens, lai jūs varētu baudīt unikālu baristas cienīgu kafiju, kad vien vēlaties.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.