Atrodoties Valkas ģimnāzijas ēdnīcā pusdienas laikā, ir interesanti vērot, ko ēd mūsu bērni. Neraugoties uz plašo pamatēdienu un piedevu klāstu, vecāko klašu zēniem topā ir pusotra porcija frī kartupeļu, cepta karbonāde un dārzeņu salāti.
Paredzams, ka skolu un bērnudārzu ēdienkartēs turpmāk vairs nedrīkstēs iekļaut frī kartupeļus un piedāvāt kečupu vai majonēzi kā piedevu, savukārt cīsiņiem, sardelēm un citiem gaļas izstrādājumiem būs jāsatur vismaz 70 procentu gaļas.
Būs arī daudz citu ierobežojumu, piemēram, atļautais sāls daudzums ēdienā, margarīna un citu daļēji hidrogenētu augu tauku lietošanas aizliegums. Būtiskās izmaiņas ēdienkartē izstrādājusi un apstiprinājusi Veselības ministrija. Vairāk otrdienas “Ziemeļlatvijā.