Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Kabaču sacepums ar sēnēm

Foto: Brigita Skaistkalne

Kad klāt kabaču laiks, cenšos pagatavot arī vismaz vienu sacepumu no tiem. Šoreiz veltīju apmēram stundu, lai izceptu šo – ar sēnēm.

Sastāvdaļas:

  • 2 nelieli kabacīši
  • 2 sīpoli
  • 300 gramu šampinjonu
  • 400 gramu maltas putnu gaļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • Eļļa
  • Sāls

Pagatavošana:

Sīpolus sasmalcināju, šampinjonus sagriezu plāksnītēs, tos apcepu nelielā daudzumā augu eļļas un piekaisīju sāli. Atsevišķi, ar nelielu eļļas piedevu, apcepu tītara malto gaļu, pievienoju tomātu mērci, sāli un citas garšvielas, vēl vairākas minūtes pasautēju. Jaunos kabacīšus sagriezu paplānās ripiņās. Skābo krējumu samaisīju ar spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem.

Veidni nedaudz ietaukoju ar augu eļļu, tās apakšā izliku kārtu kabaču ripiņu, uzkaisot sāli, tad – sacepto malto gaļu, atkal – kabačus (tiem arī uzkaisīju sāli), pēc tam – sēnes ar sīpoliem un atkal – kabaču ripiņas. Virsu pārklāju ar krējuma un ķiploku mērci. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu, neilgi pirms ēdiena gatavības vēl pārkaisīju rīvētu cieto sieru.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.