Otrdiena, 9. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, R-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Sātīga paprikas zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. nerafinētas olīveļļas
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
  • 1 zaļā paprika, sagriezta kubiņos
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta kubiņos
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 1,5 l vistas buljona
  • 800 g tomātu, sagriezta kubiņos
  • 400 g ceptu tomātu, sagriezta kubiņos
  • 2 tējk. oregano
  • 200 g balto rīsu
  • Sarīvēts baltais čedars, servēšanai
  • Sasmalcināti pētersīļi, servēšenai

Pagatavošana:

Lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno papriku
un sīpolu un sautē, līdz tie ir mīksti, aptuveni 7 minūtes. Pievieno ķiplokus
un sautē aptuveni 1 minūti. Pievieno malto liellopa gaļu, sāli un piparus.
sautē, līdz gaļa vairs nav sārta, aptuveni 7 minūtes. Nosmeļ liekos taukus.

Pievieno buljonu, tomātus, ceptos tomātus un oregano. Kad
sāk vārīties, samazina karstumu. Pievieno rīsus un vāra uz lēnas uguns, līdz
rīsi kļūst mīksti, apmēram 40 minūtes, vajadzības gadījumā pievienojot ūdeni. Pēc
garšas pievieno sāli un piparus.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar čedaru un pētersīļiem.

Ja arī jūs
vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un
ieprieciniet portāla “Ziemeļlatvija” lasītājus!

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.