Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Rīvētas mīklas pīrāgs ar biezpienu

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 100 gramu sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/3 tējkarotes sāls

Pildījumam

  • 500 gramu mīksta biezpiena
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 50 gramu rozīņu
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Miltus vispirms izsijāju, tiem piekaisīju cepamo pulveri,
šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisīju. Olas, cukuru un mīkstu sviestu ar mikseri
sakūlu viendabīgā masā, tad pievienoju miltus un samīcīju mīklu. To sadalīju
divās daļās, katru ietinu pārtikas plēvītē un uz stundu ievietoju saldētavā.

Tikmēr pildījumam olas, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri
sakūlu kopā ar biezpienu. Iemaisīju arī karstā ūdenī uzbriedinātas un
apsusinātas rozīnes – tās gan liku vairāk par receptē norādīto daudzumu.

Pēc laika vienu mīklas daļu sarīvēju un izlīdzināju veidnes
apakšā, virsū izliku biezpiena un rozīņu pildījumu, ko savukārt pārkaisīju ar
sarīvētu atlikušo mīklu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50
minūtes. Gatavo pīrāgu pilnībā atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru. Nu
gardumu varēju griezt gabaliņos.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.