Otrdiena, 9. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, R-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Perfektie vistu šķiņķīši

Sastāvdaļas:

600 g vistu šķiņķīšu bez kauliem

1 sakapāts sīpols

3 vai 4 sakapātas ķiploka daiviņas

1 vistas buljona kubiņš

200 g saldā krējuma

Sauja svaigu spinātu

Sauja rīvēta cietā siera

Garšvielas

Pagatavošana:

  • Šķiņķīšus ieziež ar ķiploku, pētersīļiem, saldās paprikas pulveri, sāli
    un pipariem. Liek cepties uz pannas no vienas puses kādas 8 minūtes un tad
    tikpat ilgi no otras puses. Kad tas paveikts, noņem no pannas un ļauj
    atpūsties.
  • Pannā, kur cepti šķiņķīši, ieber 1 sakapātu sīpolu un 3 vai 4 sakapātas
    ķiploka daiviņas. Uz pannas noteikti būs kaut kas piecepies no šķiņķīšiem, un
    tas ir lieliski, jo kopā veidos īsto labumiņu.
  • Kad ķiploki un sīpoli apcepti, pielej krūzi vistas buljona, kas
    pagatavots no 1 kubiņa.
  • Ielej pannā 200 g saldā krējuma, apmaisa un atkal ļauj uzburbuļot.
  • Pievieno krietnu sauju svaigu spinātu, tos iemaisot mērcē. Kad spināti
    kļuvuši gurdeni, piešauj brangu sauju rīvēta cietā siera — der Parmas siers un
    tamlīdzīgi.
  • Kad siers izkusis, liek vistu šķiņķīšus atpakaļ pannā un kādas 3 minūtes
    pasutina. Pasniedz kopā ar cepeškrāsnī ceptiem kartupelīšiem ar timiānu.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz info@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla “Ziemeļlatvija” lasītājus!

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.