Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Grūbu un ķirbja sacepums

(1 h 30 min, 4 personām)

Sastāvdaļas:

  • 200 g pērļu grūbu
  • 500–700 ml dārzeņu buljona
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 tējk. rozmarīna lapiņu
  • 400 g riekstu ķirbja 5 mm šķēlēs
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 g sakapātu mandeļu

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Keramiskā traukā ber
grūbas, pielej 500 ml buljona, pievieno sāli, piparus, pusi rozmarīna un
ķiploku. Samaisi un liec krāsns vidējā daļā uz 30 minūtēm. Tad izņem trauku no
krāsns, liec virsū ķirbi, uzber pārējo rozmarīnu, piparus un riekstus. Ja
šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, pielej vēl 200 ml. Liec atpakaļ krāsnī uz vēl
30–40 minūtēm. Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejot 1
tējkaroti linsēklu eļļas. Ja vēlies, vari pievienot arī dīgstus.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.