Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 1.34 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Dārzeņu un maltās gaļas sacepums

Sastāvdaļas:

  • 400 gramu maltās
    gaļas
  • Puskilograms
    kartupeļu
  • 1 kabacītis
  • 1 sīpols
  • 2 tomāti
  • Ķiploki
  • Siers
  • 100 gramu majonēzes
  • 100 gramu skābā
    krējuma
  • 2 tējkarotes kečupa
  • Sāls un citas
    garšvielas pēc izvēles
  • Eļļa

Pagatavošana:

Lai baudītu šo
sātīgo sacepumu, vispirms maltajai gaļai piemaisīju garšvielas. Notīrīju un
spiedē sasmalcināju dažas ķiploka daiviņas. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves.
Kartupeļus un jauno kabacīti nomizoju un sagriezu ne pārāk biezās pusripiņās.
Arī nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu tāpat. Mērcei samaisīju majonēzi kopā
ar skābo krējumu un kečupu.

Veidni mazliet
ietaukoju ar augu eļļu. Kartupeļiem piemaisīju garšvielas un sāli, tad tos
izkārtoju veidnes apakšā un pārsmērēju ar mērci. Virsū izliku sīpolus, pēc tam
malto gaļu, tad – tomātu ripiņas kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Virs tiem
savukārt izkārtoju sagrieztos kabačus. Atkal visu pārsmērēju ar mērci un
visbeidzot – pārkaisīju ar sieru. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī. Kad maltā gaļa un kartupeļi bija gatavi, ēdienu cēlu no plīts
laukā.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.