Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Biezpiena mīklas cepumi ar kanēli

Sastāvdaļas:

  • 200 gramu biezpiena
  • 100 gramu sviesta
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 150 gramu miltu
  • 1 grams sodas
  • 1 grams sāls
  • Apviļāšanai – brūnais cukurs un kanēlis

Pagatavošana:

Biezpienam “Ricotta” pievieno cukuru un labi samaisa. Masai
piejauc viegli pakausētu sviestu. Pēc tam piekaisa kopā ar sāli un sodu
izsijātus miltus. Samīca mīklu. Jāraugās, lai tā nelīp pie rokām. Izveltnē
apmēram puscentimetra biezumā un ar glāzi izspiež ripiņas.

Atsevišķā trauciņā ieber brūno cukuru un kanēli un šajā
maisījumā apviļā mīklas ripiņas. Tās pēc tam divreiz pārloka, mazliet piespiež,
lai cepoties neatveras, un izvieto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek
līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, kamēr gatavi, vismaz 15 minūtes.

Ja arī jūs
vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un
ieprieciniet portāla “Ziemeļlatvija” lasītājus!

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.