Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Baltās šokolādes braunijs un līčiju kokteilis: idejas Valentīna dienas gardumiem

Foto: Katrīna Ķeķe

Pirmdien, 14.februārī, atzīmējam visu mīlētāju dienu. Lai gan šī nav Latvijā radusies svētku diena, daudzi to atzīmē ik gadu, īpaši piedomājot par romantisku noskaņu. Atzīšanās mīlestībā, svētku vakariņas, kāda romantiska filma, vakars kopā ar savu mīļoto vai vienatnē, Liene Zemīte un Ilmārs Munkevics piedāvā divas receptes, lai padarītu šo dienu īpaši gardu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai gan lielākajai daļai sabiedrības Valentīna diena asociējas ar nesteidzīgu laika pavadīšanu un īpaši romantisku vakaru divatā, Liene Zemīte un Ilmārs Munkevics aicina domāt plašāk un atzīmēt šo dienu kopā ar cilvēkiem, kuri mūsu dzīvēs ieņem īpašu vietu: dodies ciemos pie vecākiem, īsteno filmu vakaru kopā ar draugiem, pavadi dienu kopā ar bērniem un ieplāno aktivitātes, kurās var piedalīties pat mazākie ģimenes pārstāvji, piemēram, kopīgi pagatavojot gardu kūku.

Ja svētkos vēlies, lai tava ģimene un viesi baudītu izcilus gardumus, uzticies Lienei Zemītei, jo viņa zina, kā panākt, lai tava svētku kūka un citi našķi garšotu debešķīgi. Valentīna dienāLiene Zemīte iedrošina sevi izaicināt un pagatavot saviem īpašajiem cilvēkiem baltās šokolādes brauniju ar āboliem. “Šī būs īstā garša, lai svinētu mīlestību! Kas gan ir gardāks par šokolādi un vēl apvienojumā ar āboliem? Droši varu apgalvot, ka šī kūka garšos pat visizvēlīgākajam gardēdim. Lai skaista šī diena, lai mums katru dienu ir mirklis, kurā jūtamies mīlēti un novērtēti,” novēl Liene Zemīte.

“Valentīndienu īpašāku padarīs, ja izvēlēsies mīļotajam cilvēkam pasniegt kādu īpašu, tematisku kokteili. Es šogad gatavošu “Valentine sour” kokteili. Iesaku izmantot džinu, bet tikpat labi varat to aizvietot ar degvīnu vai gaišo rumu. Šis ir sour tipa kokteilis ar līčijām, bet varat izmantot arī avenes, lai tematiski iekrāsotu kokteili sarkanu,” ar kokteiļa variācijām dalās dzērienu garšas eksperts Ilmārs Munkevics.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Katrīna Ķeķe

Baltās šokolādes braunijs ar āboliem (8 pers., 45 min.)

Nepieciešams:

  • 3 olas
  • 30 g mandeļu miltu
  • 90 g kviešu miltu
  • 200 g baltās šokolādes
  • 140 g sviesta
  • 50 g brūnā cukura
  • 40 g pekanriekstu
  • 30 g pistāciju (var nedaudz sasmalcināt)
  • 30 g kaltētu dzērveņu
  • 7 g cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas pastas
  • 2 vidēji lieli nomizoti āboli

Pagatavošana:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ābolus sagriez mazos kubiņos. Olas saputo ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pievieno olām, iemaisi miltus, cepamo pulveri, vaniļas pastu, ābolus, riekstus, dzērvenes. Lej iepriekš sagatavotā formā un cep 30 minūtes 175 grādos.

Foto: Katrīna Ķeķe

Kokteilis “Valentine sour” (1 pers., 8 min)

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 50 ml džina, degvīna vai baltā ruma
  • 30 ml ananasu sulas
  • 25 ml svaigas citronu sulas
  • 10 ml cukura sīrupa
  • 3 gab. līčijas augļi vai avenes

Pagatavošana:

Sastāvdaļas lej šeikerī un pievieno 3 līčijas augļus (bez kauliņiem) vai avenes. Viegli sastampā, lai augļi šeikerī sadalītos. Tad šeikera saturu kopā ar ledu sakrati apmēram 20 sekundes un pārlej (bez ledus) coupe stila glāzē, izmantojot smalko sietiņu, lai gabaliņi neiekristu glāzē. Dekorē ar izvēlētajiem augļiem vai pasniedz bez dekora.

*Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Informāciju sagatavoja: Juris Šleiers,sabiedrisko attiecību vadītājs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.