Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, Z vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Saņem godalgu par siermaizi

Četru labāko profesionālo skolu – 16 metrus garas siermaizes gatavotāju – vidū ir arī Smiltenes tehnikums. Skolas audzēkne Evija Pujāte un skolotāja Zanda Pūre saņēma biedrības “Siera klubs” balvu par savu darbu.

Garo siermaizi aizvadītajā sestdienā Rīgā gatavoja 16 profesionālo vidusskolu komandas. Starptautiskajā izstāžu centrā  “Ķīpsala” izstādē “Skola 2009” četras dienas notika profesionālās meistarības konkurss “Jaunais profesionālis 2009” topošajiem pavāriem.  Smiltenes tehnikumu pārstāvēja 3.b ēdināšanas servisa kursa audzēkne E. Pujāte un skolotājas Z. Pūre un Inese Veidemane.Konkursantiem produktus ar “Zaļās karotītes” zīmi atvēlēja Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi, arī Valkas rajona  akciju sabiedrība “Trikātas siers” un “Smiltenes piens”. Topošie pavāri pavisam izmantoja gandrīz 60 kilogramus dažādu sieru, 10 kilogramus biezpiena, astoņus litrus krējuma un astoņus kilogramus sviesta.Viens no galvenajiem ēdienu gatavošanas meistarības konkursa atbalstītājiem ir biedrība “Siera klubs”. Tā jau septiņus gadus sadarbojas ar Profesionālās izglītības administrāciju un vairāk nekā 30 profesionālajām skolām. “Šogad topošie pavāri gatavoja sviestmaizes, bet laba un garda sviestmaize nevar būt bez siera, sviesta un biezpiena dažādām masām. Tie ir kvalitatīvi produkti, kurus ražo mūsu piena pārstrādes uzņēmumi, un mums ir svarīgi, lai tos zinātu, novērtētu un izmantotu pavāri. Viņiem  ir vistiešākā saite ar ēdienu baudītāju,” uzsver biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Viņa ievēroja, ka daudzi konkursanti  izmantoja akciju sabiedrībā “Trikātas siers” ražoto sieru “Trikātas BLUE”, novērtējot gan tā garšu, gan interesanto marmora krāsu. Uzņēmums konkursam atvēlēja 10 kilogramus “Trikātas BLUE” un “Krievijas” siera. “A/s “Trikātas siers” padomes priekšsēdētājs Jānis Ločmelis ir gandarīts, ka jaunie pavāri no visiem novadiem un Rīgas varēja novērtēt uzņēmumā ražoto sieru garšu un izskatu. Paldies  gan “Trikātas sieram”, gan arī “Smiltenes pienam” par konkursam atvēlēto biezpienu un kausēto klasisko sieru  “Azaids”, kā arī citiem piena pārstrādes uzņēmumiem konkursa atbalstītājiem,” pateicas V. Davidanova.“Nenožēloju, ka aizbraucu,” par līdzdalību konkursā saka  Smiltenes tehnikuma audzēkne E. Pujāte, “jo tas bija interesants pasākums, kurā varēja iemācīties daudz  pozitīva un labot savas kļūdas.”Jaunietei konkursā visveiksmīgākā bija trešā diena, kurā tika gatavota garā siermaize. Kopā ar skolotāju Z. Pūri viņa sviestmaizēm izvēlējās sviesta masu ar garšvielām un masu no biezpiena, siera un zaļumiem. “Virsū visu likām pārsvarā zaļu, jo lieli atbalstītāji bija “Zaļā karotīte” un “Siera klubs,” saka E. Pujāte.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.