Kilograms stirnas ciskas, sāls, sīpols, gabals šķiņķa, piecas karotes sviesta, divas olas, tauki, citrons. Mīklai: piecas olas, šķēle cieta siera, milti, sāls.
Kilograms stirnas ciskas, sāls, sīpols, gabals šķiņķa, piecas karotes sviesta, divas olas, tauki, citrons. Mīklai: piecas olas, šķēle cieta siera, milti, sāls.
Gaļu sagriež šķēlēs un izklapē, malās iegriež un apsāla. Sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, atdzisušiem pieliek sagrieztu šķiņķi, rīvētu sieru un olu. Ar maisījumu apsmērē karbonādes, pārloka uz pusēm, savienojošās malas izdauza, lai labāk turētos kopā. No olām, miltiem un siera sajauc mīklu, tajā iemērc karbonādes un sakarsētos taukos no abām pusēm apcep brūnas. Rotā ar citrona ripiņu.
Stirnas karbonādes alū
Stirnas karbonādes — 150 līdz 200 g katra, sāls, ķimenes, piparu graudi, smaržīgie pipari, kadiķogas, šķipsna ingvera, liels sīpols, gabals selerijas saknes, neliels burkāns, tauki, 0,5 l gaišā alus, kaltētas maizes garozas, puse citrona.
Karbonādes izklapē, pie kauliņa un malās iegriež, apsāla un daļā tauku no abām pusēm strauji apcep. Taukus salej katliņā, pieliek vēl atlikušo daļu tauku un apcep tajos sagrieztus sīpolus un dārzeņus, pielej mazliet alus, ieliek karbonādes un zem vāka tās sautē, periodiski aplaistot ar alu un cepšanas sulu. Mīkstās karbonādes izņem. Mērcei pieliek sarīvētu maizi un labi savāra, līdz sabiezē. Tad to uzkāš gaļai, pēc vajadzības atšķaida ar atlikušo alu, pēc garšas pieliek sāli un uzpilina citrona sulu.