Nevar noliegt, ka vislabākais veids, kā iesākt brīvdienas, ir nesteidzīgas brokastis ģimenes lokā. Atliek tikai izdomāt, ko celt galdā mājiniekiem. Šoreiz piedāvājam divas saldo brokastu receptes: amerikāņu stila pankūkas un latviskās ogas – ķirbja – vafeles.
Norādītie daudzumi pabaros četrus brokastotājus. Labu apetīti!
Biezās ķirbja vafeles
Nepieciešams:
300 g ķirbja biezeņa (novārīts un sablendēts ķirbis)
3 olas
300 ml piena
50 g kausēta un nedaudz atdzesēta sviesta
5 ēdamkarotes brūnā cukura
1 tējkarote kanēļa
200 g pilngraudu kviešu miltu
100 g kviešu miltu
šķipsna sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarote sodas
Sviestu, pienu, cukuru, olas, biezeni un kanēli sablendē vai saputo, līdz masa viendabīga un cukurs izkusis.
Miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu samaisa atsevišķā traukā un pievieno šķidrajai masai. Ar rokas putojamo slotiņu samaisa. Mīklai jāsanāk biezai un plūstošai. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Cep ietaukotā sakarsētā vafeļu pannā līdz zeltainam brūnumam.
Amerikāņu pankūkas
Nepieciešams:
2 olas
4 ēdamkarotes cukura
250 ml piena
250 ml ūdens
½ tējkarote sodas
½ tējkarote citronskābes
3 ēdamkarotes eļļas
šķipsna sāls
15 ēdamkarotes (ar lielu kaudzi) kviešu miltu
Olas saputo ar cukuru, līdz masa gaisīga. Pievieno ūdeni, pienu un eļļu. Kārtīgi samaisa. Izsijā miltus un pa vairākām reizēm iemaisa masā. Tādā veidā var izvairīties no mīklas kunkulīšiem. Kopā ar miltiem mīklā iemaisa arī sodu, citronskābi un sāli.
Cep sakarsētā pannā bez taukvielām. Kad uz pankūkas parādījušies mazi burbulīši, to var griezt uz otru pusi. Vislabāk garšos ar medu vai kļavu lapu sīrupu. Klāt pēc vēlēšanās var pievienot svaigas ogas, augļus, ievārījumu.


